Prima paginăSport

Prăjescu, Nanu şi Fârţescu joacă bine la Bacău

Dimensiune text

Marian Prăjescu

Marian Prăjescu

Cei trei romaşcani sunt înscrişi în cursa pentru un loc cât mai bun pe podiumul turneului de tenis de câmp Cupa DSTJ-SCM Bacău.

Turneul de tenis de categoria a doua de la Bacău, Cupa DSTJ-SCM, care a început în ultima zi a lunii august, are printre protagonişti şi romaşcani, trei dintre ei fiind deja ajunşi între primii patru la categoriile lor de vârstă.

Alexandra Fârţescu (Clubul Atletic), recent învingătoare la un turneu similar desfăşurat la Roman, Cupa Emy, s-a calificat în semifinale la grupa 10 ani. A învins-o în optimi cu 6-2, 6-0 pe Alexandra Bălan (Dacia Galaţi), a trecut în sferturi de Maria Matei (Kym Star Piatra Neamţ), cu 6-2, 6-2, şi a avut programat luni, 2 septembrie, meciul din semifinală cu Daria Toth (SCM Bacău). La aceeaşi grupă de vârstă, Riana Cobuz (TCM Roman) a învins-o în optimi pe Alexia Rugină (Forum Piatra Neamţ), 6-0, 6-1. În sferturi s-a întâlnit cu Daria Toth şi a fost învinsă, 2-6, 3-6.

Adela Fărcăşel (TCM Roman) nu a reuşit să se califice pe tabloul şah de patru jucătoare, fiind eliminată în sferturile de finală.

La grupa 10 ani, masculin, Victor Grigoraş (TCM) a ratat intrarea în sferturi, fiind învins la limită, 5-7, 6-7, de Antonio Matei (TC Buzău). La grupa superioară de vârstă, 12 ani, George Niţă, Dan Roşu şi Rareş Cobuz, primii doi de la Clubul Atletic, iar celălalt de la TCM, au fost eliminaţi din primul tur, al optimilor de finală. Rareş Cobuz şi George Niţă continuă concursul în proba de dublu. Cei doi au învins în primul meci al tabloului şah de patru perechi pe Mihai David (Condor Piatra Neamţ) / Teodor Puiu  (CSM Focşani).

Alexandra Fârţescu

Alexandra Fârţescu

Rezultate mult mai bune ale romaşcanilor sunt cele de la grupa 14 ani. În prim plan se află George Nanu (Clubul Atletic), favorit numărul 1, care s-a calificat fără probleme în semifinale. A avut un prim tur liber, iar în sferturi l-a învins cu 6-1, 6-2 pe Robert Berdilă (TC Bistriţa Bacău). Luni a avut meci în semifinală cu Cristian Enache (Tema Oneşti). Tot în cadrul categoriei amintite, Dan Junior Nanu l-a învins cu 6-0, 6-0, pe Andrei Țintaru, în optimi, dar a pierdut ulterior, 2-6, 1-6, în faţa favoritului numărul 2, Alexandru Sumănaru (CSȘ Bacău).

Categoria cu cele mai mari şanse la câştigarea trofeului de către un romaşcan este cea de 16 ani. Marian Prăjescu (Clubul Atletic), pregătit de antrenorul Ioan Isciuc, a câştigat deja două partide, din două posibile, pe tabloul final şah de şase jucători. L-a învins cu 6-4, 6-2 pe Ștefan Costea (SCM Bacău), apoi pe Mihai Călin, colegul său de club, cu 6-2, 6-1. Pentru a ocupa locul I la acest turneu, Prăjescu are de trecut de Andrei Șerbănescu (SCM Bacău), Petru Berdilă (SCM Bacău) şi Cosmin Drăgan (Coreco Iaşi).

În urmă cu puţin timp, Marian Prăjescu a triumfat la turneul internaţional Under 14, de categoria a treia, Cupa „Fibec” Câmpina, concurs din cadrul circuitului Tennis Europe Junior. Alături de Andrei Caia, Marian Prăjescu a participat, tot bine, şi în proba de dublu a turneului amintit, cei doi fiind extrem de aproape de calificarea în finală.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0