Home

Prăjescu, învins de favoritul 4 la Internaționalele României

Tenismenul romașcan Marian Prăjescu (foto) a reușit, la prima sa participare la un turneu internațional din circuitul european, să se califice pe tabloul principal de 32 jucători al Campionatelor Internaționale de Tenis ale României de la București, grupa de vîrstă 14 ani, din cadrul Tennis Europe Junior Tour.

 

 

Fără puncte adunate în concursuri externe, deci și fără poziție în clasamentul european al categoriei amintite, sportivul de la Clubul Atletic Roman, unde îl are ca antrenor pe Ioan Isciuc, a avut de trecut examenele calificărilor pentru a ajunge pe tabloul principal și a făcut-o cu brio. Marian n-a avut nici un fel de trac la debut și în primul meci l-a învins clar, 6-4, 6-0, pe bulgarul Martin Atanasov, al 228-lea clasat în ierarhia europeană la grupa 14 ani. Pentru a ajunge în zona punctelor, adică pe tabloul principal, Prăjescu mai avea de trecut un hop. Și de această dată, tentativa sa a fost reușită, chiar dacă după mai mult efort depus: 4-6, 6-4, 6-3 cu portughezul Salvador Bandeira.

Emoțiile cele mai mari au fost duminică seara, cînd a avut loc tragerea la sorți și stabilirea meciurilor de pe tabloul principal. „De ce îți este frică, de aceea nu scapi” a fost unul dintre proverbele de care Marian nu voia să audă atunci, dar de care a avut parte. Sorții i l-au desemnat ca adversar în primul tur pe cîmpineanul Mihnea Bara, favorit numărul 4 al turneului și clasat pe locul 64 în Europa. Prăjescu știa cu cine are de a face, întrucît îl mai întîlnise o dată pe Bara, anul trecut, fiind învins. Așa s-a întîmplat și luni, 13 februarie, cînd romașcanul a cedat în două seturi, 1-6, 3-6, ratînd ocazia de a face puncte bunicele, dată fiind categoria concursului, superioară unui campionat național. „Am fost și un pic nervos. Nu știu dacă aș fi putut cîștiga, dar sigur aș fi putut juca mai bine„, a declarat cu regret Prăjescu.

Marian s-a înscris și în proba de dublu a Internaționalelor României, în care va face pereche cu constănțeanul Alexandru Bodnariuk. Prăjescu va împlini 13 ani în 24 februarie, iar în clasamentul intern al grupei 14 ani este, actualmente, pe locul al 18-lea.

La Internaționalele României au participat sportivi din 12 țări: Elveția, Moldova, Turcia, Italia, Austria, Ucraina, Spania, Germania, Israel, Bulgaria, Portugalia și România.

Comentarii

WORDPRESS: 0