HomeSport

Prăjescu a jucat în calificări la turneul internaţional „Dimitrie Sturza”

Marian Prăjescu, cel mai bun tenismen din Roman al momentului şi legitimat la o grupare sportivă din Roman, Clubul Atletic, a reuşit să treacă de două tururi în concursul internaţional „Dimitrie Sturza”, din Chişinău, pentru calificarea pe tabloul principal. A câştigat două partide, dar n-a mai reuşit acelaşi lucru şi în cea de a treia, decisivă pentru accederea pe tabloul principal al concursului ITF din Republica Moldova, fază în care s-ar fi confruntat cu favoriţi la câştigarea turneului.

În primul tur al calificărilor, Prăjescu, elev al lui Ioan Isciuc, l-a învins cu 6-7 (4), 6-3, 6-1 pe Igor Dudun, din Ucraina. Posesor al unui „wild-card”, Prăjescu a avut marea bucurie de a-l învinge pe Călin Manda, campion al României la grupa 16 ani şi favorit numărul 1 la accederea pe tabloul principal, cu 6-7, 7-6, 6-2. Marian n-a mai avut puterea de a scoate un rezultat pe măsură, după două meciuri lungi şi extenuante, în cel de al treilea joc din calificări. A pierdut, 4-6, 3-6, învingătorul fiind Claudio Mircea. Mircea a fost mai odihnit după un prim tur liber şi un al doilea cu victorie în două seturi.

Următorul turneu, unul de categoria I, pe care îl avea în program Marian Prăjescu, este cel de la Adjud, Cupa Vrancart – Dacia, din perioada 22-25 februarie. Participarea la acesta va fi una care se va stabili în ultimul moment. Câţiva dintre colegii săi de la Clubul Atletic Roman, de la categorii mai mici de vârstă, îşi manifestaseră dorinţa de a participa, de comun acord cu părinţii şi antrenorii.

Marian Prăjescu a concurat şi la ediţia de la începutul lunii februarie a Cupei Dacia, care s-a desfăşurat la Oneşti sau în săli de sport din localităţi apropiate. El a concurat la categoria seniori şi a trecut de prima fază a concursului, 6-3, 6-1 cu Andreas Bracaci (ICMRS Galaţi) în sferturi de finală. A urmat turneul şah în care a obţinut doar o singură victorie, 6-2, 6-2 cu Justin Baciu (Tennis Star Piatra Neamţ). A pierdut, după meciuri lungi, partidele cu Radu Popa (Dacia Galaţi), 4-6, 6-3, 6-7 (4), respectiv Sorin Roşca (TC Micul As Iaşi), 4-6, 6-7. Trebuie ţinut cont şi că elevul lui Ioan Isciuc a jucat la seniori şi abia a împlinit 15 ani.

În acelaşi concurs, două sportive din Roman, Alexandra Fârţescu (CA) şi Riana Cobuz (TCM), s-au aflat pe tabloul principal şi s-au calificat în finala, sistem şah, cu patru jucătoare. Fârţescu a promovat fără jocuri în faza finală, din postura de favorit numărul 1 la grupa 10 ani. Riana a câştigat meciul decisiv pentru intrarea pe tabloul primelor patru, 6-3, 6-1, cu Alexandra Bălan (Dacia Galaţi).

Alexandra Fârţescu a ocupat locul secund, după două victorii şi o înfrângere. Riana Cobuz s-a clasat a treia.

În concursul de la grupa 14 ani, Rareş Cobuz (TCM) a ocupat poziţia a patra.

Comentarii

WORDPRESS: 0