HomeEducatie

Posturi pentru viitorii jandarmi

Jandarmeria Română scoate la concurs 169 de locuri din instituțiile de învățămînt ale Ministerului Administrației și Internelor (MAI) și ale Ministerului Apărării (MApN).

 

Pentru viitorii jandarmi ofițeri, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București – Facultatea de Poliție, specializarea „Ordine și siguranță publică”, pune la dispoziție 45 locuri, învățămînt de zi, din care 40 locuri pentru bărbați, trei locuri pentru femei, un loc pentru rromi și un loc pentru maghiari.

Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, specializarea „Managementul traficului aerian (Aviație nenaviganți – Stat Major)” scoate la concurs 12 locuri pentru bărbați. Academia Tehnică Militară București are patru locuri, pentru bărbați, iar Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Facultatea de Științe Militare și Informații, are două locuri pentru bărbați și femei. Înscrierile se fac pînă la data de 22 iunie.

În ceea ce privește învățămîntul postliceal, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani are 56 locuri, pentru bărbați și femei, învățămînt de zi, iar Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni scoate la concurs 50 locuri, pentru bărbați și femei, învățămînt de zi. Înscrierile se fac pînă la data de 10 august.

Candidații care optează pentru admiterea într-o instituție de învățămînt universitar pot participa și la concursul de admitere în una din școlile de subofițeri.

Pentru informații suplimentare referitoare la condițiile de participare la concurs, conținutului dosarului de recrutare, organizarea și desfășurarea concursurilor de admitere, puteți accesa paginile de internet a instituțiilor de învățămînt, precum și pagina de internet a Jandarmeriei Române. De asemenea, puteți obține informații la sediul Inspectoratului nostru din Piatra Neamț, strada V.A. Ureche nr. 4 – 6, sau la telefon 0233 230.391, interior 24535, 24407„, a precizat căpitan Cătălin Rezmeriță, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0