HomeNeamt

Poștașii protestează joi

Poștașii din județ vor picheta, joi, sediul Prefecturii Neamț. Acțiunea se va desfășura între orele 14.00 și 15.00 și face parte din calendarul acțiunilor de protest organizate de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România.

 

 

Poștașii protestează împotriva unor decizii luate de conducerea Poștei Române, printre care se numără reducerea veniturilor salariaților cu peste 10% și intenția de desființare a jumătate din oficiile poștale urbane și a tuturor ghișeelor poștale rurale. „Ieșim în stradă din cauza incapacității și a relei voințe a așa-zișilor experți ai Poștei Române, persoane care au rezistat în posturi în ultimii 20 de ani, indiferent de schimbările de management, cu salarii foarte mari și cu tot felul de facilități, care au viziat toate companiile de poștă europene, dar care nu au propus sau implementat nici măcar o măsură coerentă și concretă de funcționare durabilă a acestei companii”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România (SLPR).

Sindicaliștii mai acuză și responsabilii cu aprovizionarea că nu s-au ocupat ca salariații să aibă materialele și consumabilele necesare derulării activității, toate fiind achiziționate din banii proprii ai angajaților. În viziunea reprezentanților SLPR, singurii beneficiari ai acestor decizii vor fi concurenții Poștei Române.

La acțiunea de protest de joi, din fața Prefecturii Neamț, vor participa aproximativ 50 de poștași.

[sam_ad id=”111″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0