Prima paginăActualitate

Poştaşii pleacă la Bucureşti la protest

Dimensiune text

Duminică, 11 mai, aproximativ 100 de lucrători poştali din judeţul Neamţ, dintre care 50 din Roman, vor merge la Bucureşti, pentru a participa la un protest prin care îşi vor exprima nemulţumirile faţă de conducere şi faţă de condiţiile de muncă.

După acţiunea de pichetare a Prefecturii Neamţ, din 7 mai, a celor 50 de membri ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Neamţ, prin care au cerut demisia conducerii Companiei Naţionale Poşta Română şi au cerut să le fie respectate drepturile legale de muncă, urmează ca duminică, 11 mai, aproximativ 5.000 de lucrători poştali din toată ţara, dintre care cel puţin 100 din judeţul Neamţ, să meargă la Bucureşti, pentru a participa la un miting în Piaţa Victoriei.

La protestul din 7 mai, sătui de salariul mic şi de condiţiile de lucru, protestatarii, înarmaţi cu pancarde, au fluierat, au huiduit şi au scandat lozinci împotriva conducerii companiei: „Demisia”!, „Ruşine să vă fie”! „Lăsaţi profesioniştii să conducă Poşta Română!”, au strigat, supăraţi, lucrătorii poştali din Neamţ. Protestatarii au cerut demiterea directorului general, Ion Smeeianu, revenirea la vechea formă de conducere, angajarea imediată a personalului necesar pe posturile vacante din domeniul operaţional, respectarea contractului colectiv de muncă, precum şi acordarea unei creşteri salariale echivalentă cu inflaţia.

„În protestele noastre, susţinem nemulţumirile legate de degradarea continuă a condiţiei de salariat, a lucrătorului poştal, lipsa dialogului social, atitudinea duplicitară a directorului general, precum şi acţiunile managementului, care nu au fost în interesul lucrătorilor. În aceste condiţii nu se mai poate lucra. Vom face toate demersurile necesare pentru a ne face auziţi. Dacă nici acţiunea de la Bucereşti nu va avea ecou, sunt dispus să apelez chiar la greva foamei”, a spus Vasile Trifescu, liderul Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, filiala Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0