Pompierii romașcani, solicitați pentru stingerea unui incendiu de amploare produs pe platforma Săvinești

HomeActualitate

Pompierii romașcani, solicitați pentru stingerea unui incendiu de amploare produs pe platforma Săvinești

Pompierii din cadrul ISU Neamț au fost înștiințați joi, 18 mai, în jurul orei 18.00, despre producerea unui incendiu de amploare produs la un operator economic de pe platforma chimică din Săvinești, având ca obiect de activitate depozitarea deșeurilor, informează ISU Neamț. Incendiul se manifesta la materiale textile, materiale plastice și cleiuri și adezivi nepericuloși, pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați.

Pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Piatra Neamț, în sprijinul acestora fiind deplasate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentele de pompieri din Roman și Tîrgu Neamț, ISU Bacău și serviciile voluntare pentru situații de urgență (SVSU) din comunele din zona incendiului. „La locul evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la: Detașamentul de pompieri Piatra Neamț – opt autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime; Detașamentul Roman – trei autospeciale de stingere; Detașamentul Tîrgu Neamț – trei autospeciale de stingere; ISU Bacău – două autospeciale de stingere; SVSU Roznov – o autospecială de stingere”, a precizat căpitan Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Incendiul a fost lichidat vineri dimineață, la ora 06:30. Trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, au rămas la locul evenimentului pentru monitorizarea zonei. Cauzele și pagubele incendiului sunt în curs de stabilire, au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0