HomeActualitateRoman

Poliţistul Dinu Timofte rămâne în arest

Judecătorii au decis prelungirea mandatului de arestare al poliţistului romaşcan cu încă o lună.

Agentul de poliţie Dinu Timofte, din cadrul Poliţiei Municipiului Roman, rămâne după gratii pentru încă 29 de zile. Asta au decis miercuri, 28 august, magistraţii de la Tribunalul Neamţ, care i-au respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar şi i-au prelungit arestul preventiv cu încă 29 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Dinu Dănuţ Timofte a fost reţinut joi, 4 iulie, pentru 24 de ore, împreună cu Petrea Hărtănescu, zis şi Jamel, o persoană de etnie rromă, după ce lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Neamţ au efectuat trei percheziţii şi au pus în executare şapte mandate de aducere. „Dosarul a fost iniţiat de Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, în urma unor informaţii şi a unor denunţuri referitoare la agentul de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Roman, care, în schimbul sumei de 4.000 de euro, a pretins că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie din cadrul Poliţiei oraşului Buhuşi, judeţul Bacău, pentru a zădărnici urmărirea penală ce se efectua faţă de patru autori ai unei tentative de furt care aveau antecedente penale, prin înlocuirea identităţii acestora. În demersul său, poliţistul a fost ajutat de H.P., persoană fără calitate specială”, se arată într-un comunicat al DGA.

Acelaşi agent de poliţie a pretins şi primit, pe 1 iulie, suma de 800 de euro pentru a-şi exercita influenţa pe lângă specialiştii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Neamţ, pentru a diminua valorile unei alcoolemii, sub nivelul care constituie infracţiune. Mai exact, în dosar ar fi fost trecută o valoare a alcoolemiei de 0,55 la mie, adică doar jumătate din valoarea reală. Ofiţerii din poliţie au spus că gestul este unul inutil, deoarece, la o alcoolemie de peste 1 la mie, cel mai probabil, rezultatul ar fi fost scoaterea de sub urmărire penală a celui vinovat, fiindcă nu este vorba despre un accident rutier, ci doar de depistarea în trafic a şoferului băut.

Faţă de Dinu Timofte şi Petrea Hărtănescu, procurorul a dispus, pe 4 iulie, măsura preventivă a reţinerii, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă şi favorizarea infractorului, respectiv complicitate la trafic de influenţă şi favorizarea infractorului.

Vineri, 5 iulie, judecătorii din cadrul Tribunalului Neamţ au aprobat cererea procurorului de arestare preventivă a celor doi inculpaţi, pentru o perioadă de 29 de zile. Poliţistul Dinu Timofte a încercat, fără succes, să ceară eliberarea sub control judiciar, însă magistraţii i-au respins cererea, iar miercuri, 28 august, i-au prelungit mandatul de arestare.

Comentarii

WORDPRESS: 1