Prima paginăRoman

Polițiștii urmăresc vînzătorii de etnobotanice din Pietonal

Dimensiune text

Vînzătorii de etnobotanice încearcă din nou să intre pe piața romașcană, deși administrația locală a elaborat reglementări stricte cu privire la comercializarea plantelor etnobotanice pe raza municipiului, reglementări cuprinse într-o hotărîre de consiliu local.

Primarul Laurențiu Dan Leoreanu a dispus verificări privind respectarea dispozițiilor locale legate de acest subiect și a luat măsuri ferme, anulînd autorizațiile de funcționare în cazul a două astfel de magazine. „Polițiștii locali supraveghează, de cîteva zile, o locație despre care avem informații că găzduiește activități de comercializare a produselor etnobotanice. Pregătim o acțiune de amploare la acel magazin, acțiunea urmînd să se desfășoare peste cîteva zile„, a precizat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.
Surse neoficiale au precizat că magazinul de produse etnobotanice funcționează în Pietonalul Ștefan cel Mare.

Conform Hotărîrii Consiliului Local 160/2010 privind reglementarea condițiilor de punere pe piață a unor plante, produse și substanțe asimilate plantelor, substanțelor și preparatelor stupefiante sau psihotrope pe teritoriul municipiului Roman, amenda aplicată pentru comercializarea produselor etnobotanice are un cuantum maxim de 2.500 de lei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0