Prima paginăActualitateNeamt

Poliţiştii sunt reclamaţi din toate părţile

Dimensiune text

Cetăţenii nemulţumiţi de activitatea poliţiştilor s-au adresat prefectului Lazăr. Fiecare caz va fi analizat de o echipă de control a IPJ Neamţ.

Mai mulţi cetăţeni nemulţumiţi de activitatea poliţiştilor din judeţ s-au plâns prefectului George Lazăr, în încercarea de a găsi o soluţie favorabilă problemelor semnalate. O persoană care s-a înscris în audienţe la prefect i-a sesizat reprezentantului Guvernului în teritoriu că şeful de post din comuna Secuieni, agentul şef principal de poliţie Daniel Bălăiţă, ignoră plângerile primite de la cetăţeni, dacă acestea sunt împotriva administraţiei locale din comună. „Persoana care a făcut reclamaţia susţine că o rudă a poliţistului lucrează în cadrul Primăriei Secuieni şi, din acest motiv, acesta nu ia în considerare plângerile împotriva primarului. De asemeni, şeful de post este acuzat că plângerile nu sunt soluţionate nici după şase luni sau mai mult. Nu este singura sesizare pe care o primesc de la cetăţenii din judeţ cu privire la poliţişti. Am cerut ofiţerilor care lucrează în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ şi au atribuţii în efectuarea de controale să verifice fiecare sesizare pe care am primit-o”, a afirmat prefectul George Lazăr.

De altfel, şi poliţiştii din Gâdinţi sunt în vizorul autorităţilor. Aceştia au fost solicitaţi de mai multe ori pentru a interveni la casa Adelei L. Femeia locuieşte chiar lângă terenul de fotbal al comunei şi primeşte, zilnic, „vizita” fotbaliştilor de ocazie. „Vin, sar gardul şi se autoservesc cu mere, pere sau struguri. Am discutat de mai multe ori cu ei, dar şi cu poliţiştii. Din păcate, reacţia oamenilor legii a fost departe de ceea ce mă aşteptam, din cauză că printre cei care jucau fotbal se află şi băiatul primarului”, a afirmat Mihaela Jitaru-Ichimiaş, nepoata proprietarei. Primarul comunei Gâdinţi spune că totul este o exagerare. „Este vorba despre copii care fac sport. Dacă a căzut mingea peste gard, ce să facă? S-au dus să o ia, care e problema? Este mai bine să facă mişcare decât să stea în crâşmă. Dar acolo locuieşte o familie care a creat mai multe probleme”, a spus Vasile Băbuţă, primarul comunei Gâdinţi.

Într-o altă situaţie, poliţiştii sunt reclamaţi chiar de proprii colegi. Spre exemplu, liderii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie îl acuză pe şeful Secţiei de Poliţie Săbăoani de un limbaj neadecvat faţă de subalteri şi de alte abateri, după ce „acuzatul” a părăsit sindicatul în cauză şi s-a înscris în altă organizaţie sindicală.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Liv 8 ani

    Mihaela Jitaru-Ichimas este de profesie reclamant cu o vasta mostenire in domeniu. Nu stiu
    daca mai este,dar prin 2008 facea parte din Politia comunitara a lui Carpusor si Cazacu. Se simte ranita in orgoliu ca nu a avut sansa de a-si arata calitatile in Politia Nationala alaturi de agentii de la Gadinti. Tatal sau zilnic dupa ce facea un tur de forta prin Lacto-la Biki-etc mai facea cate un tur pe la politie-primarie-sanepid-etc cu jalba-n protap. acum,dumnezeu sa-l ierte dar ca fiica sa sa puna oamenii in alerta pt cateva mere pe care poate le-a luat un pusti de pofta… ce sa mai zici?

  • De gasca de boschetari de la Gara/Autogara/Peco nu zice nimeni nimic. Venim la Gara/Autogara sau la peco OMV si ne iau cu asalt cersetorii. Am tras deunazi de maneca un politist ce statea pasiv si privea cum ne agresau trei boschetari in fata autogarii. Ne-a replicat ca nu are ce sa le faca. Daca ai amendeaza, raman neplatite amenzile. Daca ai ia in masina si ai duce la sediu, le umple masina de paraziti si de mirosuri „umane” si ca la jumatate de ora sunt inapoi la „munca”. Nu mai poti lasa o geanta sau sacosa nesupravegheata. Chiar nu se poate face nimic? Lumea vorbeste ca boschetarii au un „sef” care ai apara si care a cumparat pasivitatea organelor locale sau centrale de ordine publica. Asa sa fie? Chiar nu ai linisteste nimeni? Majoritatea provin de la grajduri, cum i se spune zonei. De ce m ai platim politia centrala si locala? Nici in piata nu e altfel. Fratilor din politie: daca nu puteti face fata sau va e frica, lasati pe altii. Mergeti i tarile calde sau treceti in somaj, ca tot atata faceti. Alo, domnu’ prefect! Poate vedeti si zona aia. Multumim.