Polițiștii stau o săptămînă cu ochii pe transportatori

În perioada 13 – 19 februarie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț vor acționa pe linia verificării legalității desfășurării transportului rutier public de mărfuri și persoane, în cadrul campaniei preventive „Truck & Bus”, activitate coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene (TISPOL).

 

 

Pe parcursul acțiunii, vor fi verificate starea psiho-fizică a conducătorului auto, starea tehnică a autovehiculelor, respectarea timpilor de conducere și odihnă, documentele conducătorului auto și documentele vehiculului. De asemenea, polițiștii vor fi atenți și la respectarea capacității de încărcare a autovehiculelor, respectarea limitelor de gabarit și a greutăților maxime admise, achitarea taxei de utilizare a drumurilor naționale și respectarea normelor legale privind transportul mărfurilor periculoase.

Totodată, polițiștii rutieri vor acționa pe linia combaterii excesului de viteză, consumului de alcool și nefolosirii centurii de siguranță de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului rutier public de mărfuri și persoane, în vederea prevenirii producerii de evenimente rutiere nedorite.


Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0