Prima paginăEducatie

Polițiştii „predau” Codul Penal elevilor

Dimensiune text

Poliţiştii au găsit o metodă inedită de a le explica elevilor care sunt legile pe care trebuie să le respecte şi consecinţele ce derivă din încălcareaa acestora. Oamenii legii au întocmit o broşură intitulată „Unde-i lege, nu-i tocmeală – Codul Penal pe înţelesul copiilor”, pentru ca aceştia să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile. Broşura a fost realizată în conformitate cu prevederile Noului Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie 2014.

brosura3103c„Copiii, părinţii şi educatorii trebuie să găsească în lege nu un lucru negativ, ci un instrument, un partener în atingerea scopului pe care îl au, acela de a înţelege rolul şi necesitatea existenţei unui sistem legislativ corect. Pentru a crede în dreptate, copiii trebuie să înţeleagă că legea îi protejează pe cei corecţi şi că trebuie aplicată şi respectată. Cei mici trebuie să cunoască ABC-ul legii, astfel încât să nu greşească niciodată pe motiv că nu o cunosc. Totodată, ei trebuie să ştie că, în cazul în care devin victime, pot avea încredere că instituţiile statului îi vor pedepsi pe cei vinovaţi”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Broşura, care se regăseşte, online, pe site-ul Poliţiei Române, cuprinde 56 de pagini. În aceste pagini se explică termeni specifici, modul de aplicare a legii penale, pedepsele şi sancţiunile aplicate minorilor. În a doua parte a broşurii sunt prezentate infracţiunile contra persoanei, cele contra patrimoniului, infracţiuni de corupţie, de fals, contra siguranţei publice şi cele care aduc atingere unor relaţii privind convieţuirea socială. Toate informaţiile sunt însoţite de imagini realizate chiar de un elev.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0