Prima paginăSocial

Polițiștii locali vor avea camere de luat vederi pe uniforme

Polițiștii locali vor avea camere de luat vederi pe uniforme

Dimensiune text

 

Începând cu luna septembrie, agenții din cadrul Poliției Locale vor avea, atașate la uniformă, camere de luat vederi. Primarul Lucian Micu spune că acest lucru îi va determina pe polițiști să aibă un comportament adecvat față de cetățeni, dar le va oferi acestora posibilitatea să probeze faptele necivilizate ale unora dintre romașcani.

„Am semnat referatul de achiziție pentru 16 camere mobile, urmează ca, în 30 de zile, să se facă livrarea. Acest lucru va face, pe de-o parte, să determine pe polițistul local să aibă un comportament și un limbaj normale și civilizate, dar, în același timp, reprezintă și o protecție personală, pentru ca, în cazul oricărui incident, sau pentru probarea, de exemplu, a aruncării chiștocului sau a mâncatului de semințe ori a aruncatului pungii, reprezintă un element probatoriu în acest sens”, a precizat primarul Lucian Micu.

În perioada următoare se va extinde și rețeaua „Big Brother” de la nivelul municipiului, administrația publică locală intenționând să monteze camere de luat vederi și la câteva platforme de colectare a gunoiului, dar și să extindă rețeaua de supraveghere existentă din Cimitirul Eternitatea.

„Pe lângă extinderea rețelei din cimitir, acolo unde vom mai monta încă minimum zece camere de luat vederi, am dispus și proiectarea, în vederea amplasării, a unor camere de luat vederi la platformele gospodărești din Aleea Revoluției și Aleea Liliacului. Sunt două zone cu aglomerare urbană și, cel puțin în Aleea Revoluției, sunt cinci asociații de proprietari deservite de aceeași platformă gospodărească. În același timp, însă, sunt și persoane fie din mediul rural, fie din zona de case, care aduc și aruncă deșeuri la această platformă. Dorim supravegherea acestor zone și sancționarea persoanelor care nu respectă, pe de-o parte, condițiile de depozitare a deșeurilor și, pe de altă parte, inclusiv acea metodă de a colecta deșeurile reciclabile din pubelele special amenajate, pentru a fi valorificate către alți agenți economici”, a precizat edilul.

Acesta a mai precizat că se dorește și îmbunătățirea nivelului de colectare selectivă a deșeurilor, prin descurajarea celor care „umblă prin gunoaie”, o problemă cu care se confruntă toate orașele, nu doar Romanul. Primarul Lucian Micu spune că speră ca, odată cu modificările legislative și autorizarea societăților de tip OTR (organizație de transfer de responsabilitate) care să preia de la operatorul de salubritate deșeurile reciclabile, să se închidă cercul economiei circulare, astfel încât sumele de bani de bani să se întoarcă la UAT-uri, ca urmare a colectării selective.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0