Prima paginăActualitate

Polițiștii îi taxează pe șoferii dependenți de telefon

Dimensiune text

În perioada 9 – 11 iulie, șoferii care vor fi prinși vorbind la telefon în trafic fără a folosi un sistem handsfree vor fi amendați. Poliția Rutieră va desfășura o acțiune la nivel național pentru prevenirea accidentelor de circulație care au drept cauză concurentă folosirea telefonului mobil în timpul conducerii.

 

Deși nu reprezintă un fenomen, accidentele rutiere grave avînd drept cauză concurentă folosirea telefonului mobil în timpul conducerii unui autovehicul au înregistrat o ușoară creștere în prima jumătate a acestui an, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.
Astfel, avînd în vedere acest aspect, precum și experiența acumulată în anii anteriori – potrivit căreia în perioada de vară crește numărul evenimentelor rutiere în care au fost implicați conducătorii de autovehicule care utilizează telefonul mobil în timpul conducerii -, Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române le recomandă conducătorilor de autovehicule să nu vorbească la telefon în timp ce conduc decît dacă au un sistem de tip handsfree și să limiteze convorbirea sau să tragă pe dreapta. De asemenea, șoferii nu trebuie să scrie SMS-uri/MMS-uri în timp ce conduc, riscul producerii un accident fiind major.

În cazul unei discuții telefonice purtate în trafic, chiar și cu sistem handsfree, șoferilor li se recomandă păstrarea unei distanțe regulamentare față de autovehiculul din față, pentru a se putea evita orice pericol.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Sultan 9 ani

    Intrebare cu raspuns de 10 puncte: politistii au voie sa incalce regulile astea? astept parerea unei persoane impartiale