Poliţiştii au dat amenzi de 371.000 lei firmelor de panificaţie

Dimensiune text

Poliţiştii din Neamţ au efectuat o acţiune de control asupra societăţilor care produc şi comercializează produse de panificaţie.

Poliţiştii din Neamţ au desfăşurat, în primele şase luni ale anului, activităţi de verificare a operaţiunilor cu produse de panificaţie. Acţiunile derulate până la data de 27 iunie au avut ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În cursul acestui an, de la declanşarea acţiunii naţionale de verificare a operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie, au fost efectuate 1.689 de controale, dintre care 213 la societăţi comerciale şi 185 la persoane fizice, fiind verificate şi 1.291 de mijloace de transport.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 13 infracţiuni, au fost aplicate peste 1.300 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 122 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar 1.200 fiind aplicate pentru alte abateri. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 371.000 lei, fiind ridicate în vederea confiscării sau indisponibilizate bunuri în valoare de peste 10.000 lei, ca urmare a neregulilor constatate cu ocazia controalelor efectuate.

În această perioadă, peste 700 de poliţişti nemţeni, dintre care 120 de investigare a fraudelor, 420 de ordine publică, 160 de la poliţia rutieră şi 18 de la alte structuri de poliţie, au fost angrenaţi în activităţile de verificare a operaţiunilor cu produse cerealiere şi de panificaţie.

Printre rezultatele controalelor se numără identificarea unor persoane care, în calitate de agenţi de distribuţie la diferite societăţi de panificaţie, transportau produse de patiserie şi pâine, iar unele produse nu erau menţionate în avizele de însoţire a mărfii prezentate pentru control.


COMENTARII

WORDPRESS: 0