Poliţiştii au dat 400 de sancţiuni de Sfânta Maria

Dimensiune text

Pe parcursul minivacanţei de Sfânta Maria, IPJ Neamţ a angrenat zilnic în stradă peste 350 de poliţişti.

Peste 400 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma activităţilor desfăşurate în cursul zilelor de 16 şi 17 august. În acest interval, poliţiştii nemţeni au continuat acţiunile pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor care ar putea aduce atingere siguranţei cetăţenilor, reuşindu-se ca, în această perioadă, să fie evitată producerea de evenimente cu urmări grave.

Au fost constatate 13 infracţiuni, dintre care şase în flagrant delict.

Dintre acestea, şapte au fost de natură judiciară, cinci au fost la regimul rutier (trei pentru alcool) şi una de altă natură. Poliţiştii aflaţi în stradă au aplicat 436 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 77.924 de lei. Aceştia au intervenit şi au aplicat 110 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, şapte sancţiuni prevăzute de Legea 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cele mai multe sancţiuni, 314, fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 163 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale, patru pentru consum de alcool la volan, trei pentru depăşire neregulamentară şi două pentru neacordare de prioritate autoturismelor. Totodată, au fost reţinute 22 de permise de conducere, zece pentru alcool şi patru pentru viteză, fiind retrase patru certificate de înmatriculare.

Tot în acest weekend, eforturile poliţiştilor au fost canalizate şi pe intervenţia la evenimentele semnalate prin serviciul 112. În majoritatea lor, sesizările au vizat solicitări pentru a se interveni în vederea aplanării unor scandaluri produse cel mai adesea în familii sau în locurile publice şi pe fondul consumului de alcool, înregistrându-se 139 de astfel de sesizări. În urma intervenţiei şi a verificărilor efectuate de către poliţişti, au fost luate măsuri atât

de sancţionare contravenţională a persoanelor implicate, cât şi de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pe parcursul minivacanţei de Sfânta Maria, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ a angrenat zilnic în stradă peste 350 de poliţişti de la structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi alte structuri.


COMENTARII

WORDPRESS: 0