Polițiștii, alături de elevi în noul an școlar

HomeActualitate

Polițiștii, alături de elevi în noul an școlar

 

 

Începând de luni, 10 septembrie, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei, iar polițiștii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire ale elevilor, informează IPJ Neamț.

O atenţie deosebită va fi acordată activitățile educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza diferite activităţi preventive-educative pe parcursul întregului an școlar.

„Amintim faptul că una dintre prioritățile Poliției Române constă în  prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizări minorilor, combaterea abandonului sau a absenteismului școlar și eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfășurări a procesului instructiv-educativ. Pe această cale, conducerea IPJ. Neamț transmite, atât elevilor cât și cadrelor didactice, multă putere de muncă și reușite pe măsura efortului depus în noul an şcolar!”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • unu' 4 ani ago

    Sa-i invete careva sa dirijeze circulatia, ca mai mult incurca!!!