HomeRoman

Poliţişti şi jandarmi au donat sânge colegului pompier

Pompierul romaşcan Petru Olaru (foto) a fost diagnosticat cu leucemie, este internat la Spitalul de Oncologie din Iaşi şi are nevoie de sânge grupa A2 Rh negativ. Jandarmii romaşcani au răspuns apelului umanitar primit din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, care solicita sprijin în vederea donării de sânge.

 

 

Șase jandarmi din cadrul Subunităţii Roman s-au prezentat voluntar la Punctul de Recoltare a Sângelui din Municipiul Roman şi au donat sânge. Transfuziile sunt necesare pentru colegul pompier romaşcan Petru Olaru, ce a fost diagnosticat cu leucemie, este internat la Spitalul de Oncologie din Iaşi şi are nevoie de sânge grupa A2 Rh negativ. Jandarmii nu s-au limitat doar la a dona sânge, ci au luat alături de ei şi membri ai familiei, poliţişti sau prieteni, în total 20 de persoane, pentru a-l ajuta pe cel care a cerut ajutorul.

La nivelul unităţii au fost identificaţi şi alţi jandarmi care aşteaptă solicitarea familiei pentru a se deplasa la Iaşi, unde vor fi extrase din sânge doar acele elemente necesare pentru viaţa salvatorului.

„Am donat sânge pentru a-mi ajuta un coleg, un prieten. Când am auzit ce s-a întâmplat, nu mi-a venit să cred că un bărbat atât de tânăr, plin de viaţă, poate fi lovit atât de crunt de soartă”, a afirmat plutonierul major Constantin Cioroabă, din cadrul Subunităţii de Jandarmi Roman.

[sam_ad id=”127″ codes=”true”]

[sam_ad id=”130″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0