Polițist trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Un polițist din cadrul IPJ Neamț este trimis în judecată pentru un accident rutier în care a fost implicat în noiembrie 2011.

 

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis, marți, să îl trimită în judecată pe agentul de poliție Ionuț Muraru, de la Poliția Piatra Neamț, pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.
Polițistul a fost implicat într-un accident rutier pe data de 17 noiembrie 2011. Ionuț Muraru se afla la volanul unui autoturism Dacia Logan, care aparține Poliției Piatra Neamț, agentul fiind trimis trimis, în acea zi, de superiori, pentru a transporta aparatură specifică laboratoarelor de criminalistică de la Piatra Neamț la Iași. În jurul orei 14.00, pe raza localității Budăi, Iași, polițistul a lovit un biciclist. „Întrucât biciclistul a virat brusc stânga, trecând în dreptul benzii II de deplasare, spre axul de separare a sensurilor de mers, fără semnalizarea manevrei și fără asigurare, învinuitul Muraru Ionuț a frânat energic și a virat stânga de volan, în scopul evitării coliziunii cu biciclistul, însă fără succes. În urma impactului, victima, identificată în persoana numitului Chelariu Mihai-Cristian, în vârstă de 45 de ani, a suferit multiple leziuni, care i-au provocat decesul. Conform raportului de necropsie medico-legală emis de Institutul de Medicină Legală Iași, moartea a fost violentă”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Înainte de a se urca la volan, polițistul nu a consumat bături alcoolice, dar biciclistul se afla în stare de ebrietate. În schimb, procurorii susțin că Ionuț Muraru circula cu viteză. „Viteza autoturismului marca Dacia Logan, în momentul impactului, s-a situat pe plaja de valori 102-103 km/h. Viteza autoturismului în momentul premergator accidentului a fost de circa 122 km/h”, se mai precizează în același document.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț susțin că nu au primit niciun document cu privire la Ionuț Muraru. Conform legii, după ce superiorii primesc documentele aferente, polițistul este pus la dispoziția IPJ Neamț până la o decizie judecătorească definitivă și irevocabilă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0