Prima paginăPolitica

Politicienii vor să ascundă mizeria sub preş

Dimensiune text

Ionel Arsene

Ionel Arsene

În ciuda evidenţelor, liderii USL susţin că uniunea funcţionează în Neamţ. Acum, în USL sunt două tabere: PSD, pe de o parte, şi PNL cu PC şi UNPR, de cealaltă parte.

Tensiunile din cadrul USL Neamţ sunt de notorietate şi vizibile la fiecare întâlnire a oamenilor politici, care profită de prezenţa presei pentru a arunca, verbal, săgeţi către cei pe care îi consideră inamici. Cele mai recente evenimente îi au în scenă pe preşedintele UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă, şi pe preşedintele PSD Neamţ, deputatul Ionel Arsene. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, îl acuză pe Ionel Arsene că a bătut palma cu PDL, în timp ce Ionel Arsense susţine că nu-l interesează ce vrea Culiţă Tărâţă. Mai nou, preşedintele PSD l-a luat în vizor şi pe un alt coleg de uniune. „Cred că domnul Ursărescu şi-a pierdut busola. Dar, dacă s-a rătăcit, cu siguranţă va găsi şi drumul”, a spus Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ, referitor la distanţarea, în cadrul USL, dintre el şi liderul judeţean al PNL.

Dorinel Ursărescu

Dorinel Ursărescu

În ciuda unor astfel de declaraţii şi a stării de încordare, liderii judeţeni ai PSD, PNL, şi PC nu recunosc, oficial, o posibilă ruptură a uniunii, afirmând, la unison, că USL Neamţ funcţionează.

„USL mai şchioapătă, nu merge aşa cum mi-aş dori, dar funcţionează. Refuz să mă gândesc la ruperea USL, există un protocol valabil până în 2016, cu posibilitate de prelungire până în 2020. Deci, mai sunt cel puţin trei ani în faţă”, este de părere consilierul judeţean Alexandru Mihai, preşedintele PC Neamţ.

Și liberalii văd viitorul în roz. „Noi avem o relaţie foarte bună cu toate partidele din cadrul USL, inclusiv cu PSD. Cred că domnul preşedinte Arsene a făcut o declaraţie nefericită la adresa mea, dar sunt singur că lucrurile, per total, sunt în regulă”, consideră deputatul Dorinel Ursărescu, preşedintele PNL Neamţ.

Alexandru Mihai

Alexandru Mihai

Deşi crede că omologul său din PNL şi-a pierdut busola, preşedintele PSD Neamţ este sigur că USL nu se află în pericol. „Apele în USL nu sunt tulburi, suntem o echipă. Pe noi ne interesează agenda cetățeanului”, a mai afirmat Ionel Arsene.

Singurul care nu şi-a putut exprima punctul de vedere a fost preşedintele UNPR Neamţ. Culiţă Tărâţă a participat, joi, la mai multe acţiuni în diferite comune din judeţ, iar la ora 18.00 îi felicita pe bătrânii din Zăneşti care sărbătoreau nunta de aur. Acesta a recunoscut, însă, cu alte ocazii, că are o colaborare bună cu PNL şi cu PC, dar nu şi cu PSD.

Un prim test al funcţionalităţii USL Neamţ va fi dat vineri, 26 iulie, zi în care legislativul judeţean se reuneşte în şedinţă ordinară. Cum 22 dintre cei 24 de consilieri locali aparţin USL, proiectele ar trebui aprobate cu majorate de voturi. Lucru care nu s-a întâmplat, însă, în şedinţa de miercuri, 17 iulie.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • un citizen 8 ani

    cautati in orice dictionar al limbii romane si veti invata ca “mizerie” inseamna “saracie”, NU “MURDARIE”, scriitorilor.