HomePolitica

Politicienii nemțeni salută demisia guvernului Boc

În timp ce Opoziția susține că acesta este un pas spre alegeri anticipate, Puterea spune că susține un guvern format din tehnocrați.

 

 

Așa cum era de așteptat, demisia guvernului condus de Emil Boc (foto) nu a trecut neobservată și comentată de către oamenii politici din județ. Dacă pentru Opoziție este încă un pas spre alegeri anticipate, pentru politicienii actualei Puteri demisia reprezintă un pas spre recîștigarea încrederii poporului.

Este un pas important spre intrarea în normalitate, mai ales că guvernul Boc a fost cel mai corupt guvern pe care l-a avut România. Demisia nu înseamnă că s-au rezolvat toate problemele. Ele trebuie soluționate prin alegeri anticipate și instaurarea unui parlament legitimat de voturile și voința populației, pentru că, în momentul de față, s-a ieșit din democrație„, a apreciat Dorin Ursărescu, președintele organzației PNL Neamț și co-președintele Uniunii Social Liberale, filiala Neamț.

De cealaltă parte, deputatul PDL Marius Neculai a apreciat că demisia guvernului Boc a venit firesc și că susține formarea unui guvern care să aibă în componență și tehnocrați. „Demisia premierului Boc este, într-o oarecare măsură, firească, întrucît au fost semnale atît din interiorul partidului, cît și presiunea societății civile. Sper ca, după demisie, să se formeze un guvern care să cuprindă tehnocrați, care să recîștige încrederea populației și care, în linii mari, să urmeze același drum ca și pînă acum, pentru că avem angajamente față de instituțiile europene, angajamente care sînt în folosul României și care sperăm să ducă la relansarea economică„, a declarat deputatul Marius Neculai.

Președintele PDL Neamț, Gheorghe Ștefan, consideră că guvernul Boc trebuie felicitat pentru acest gest și crede că acest guvern va rămîne în istorie datorită reformelor puse în aplicare. „Din punctul meu de vedere, domnul Boc a făcut un act politic pentru care trebuie felicitat. A dat dovadă de demnitate și a depus acest mandat, în care au fost pus în aplicare reforme foarte apreciate pe plan internațional. Cred că acest guvern va rămîne în istorie, pentru că este guvernul care a implimentat cea mai dificilă reformă de după ’90 încoace, măsuri care vor face din statul nostru un stat cu adevărat european„, a spus Gheorghe Ștefan.

Comentarii

WORDPRESS: 0