Prima paginăActualitateRoman

Poliţia Roman, campioană la numărul de hoţi identificaţi şi prinşi

Dimensiune text

Comisarul şef Dragoş Bălău, comandantul Poliţiei Roman

Comisarul şef Dragoş Bălău, comandantul Poliţiei Roman

Romanul este pe primul loc în judeţ la numărul de hoţi identificaţi şi prinşi. Mulţi dintre aceştia au fost prinşi în flagrant, după acţiuni în care poliţiştii şi-au folosit chiar şi automobilele proprii. Evaluarea este un răspuns la îngrijorarea prefectului de Neamț că Romanul ar fi nesigur.

Prezentarea raportului de bilanţ al activitităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ în primele şase luni ale acestui an, care a arătat că, în Roman, numărul infracţiunilor contra patrimoniului a crescut cu 20%, a stârnit îngrijorarea prefectului George Lazăr, care a cerut măsuri suplimentare de siguranţă, considerând că oraşul Roman este nesigur. Conducerea Poliţiei Roman susţine că, deşi municipiul nu este sigur în proporţie de 100%, poliţiştii fac eforturi constante, cu resurse limitate, pentru a asigura liniştea şi ordinea în oraş. Dovadă este faptul că Romanul este primul în judeţ la numărul de infractori identificaţi şi prinşi, împotriva cărora s-a început urmărirea penală.

În primele şase luni ale acestui an, Poliţia municipiului Roman a înregistrat 11 sesizări privind furturile stradale şi a început 17 lucrări de urmărire penală. Au fost identificate cinci persoane care sunt acum cercetate, din care două sunt în arest preventiv şi au fost trimise în judecată. Unul din cazurile cele mai elocvente este al celor doi tineri, de 19 şi 25 de ani, care au smuls de la gâtul unei femei lanţul de aur, apoi au furat ceasul şi telefonul mobil al unui minor, bunurile fiind recuperate în totalitate de către poliţişti. În ceea ce priveşte furturile din locuinţe, în primele şase luni ale acestui an, au fost sesizate 61 de astfel de furturi, fiind cercetate în prezent 27 de persoane.

„La momentul acesta, noi suntem pe primul loc din judeţ la persoane identificate, reţinute sau arestate pentru furturi din locuinţe. Și poziţia geografică ne dezavantajează, pentru că suntem la E85, ceea ce favorizează apariţia infractorilor din alte judeţe. Noi depunem toate eforturile pentru a păstra liniştea şi siguranţa. La sfârşitul săptămânii trecute, am reuşit să prindem în flagrant doi indivizi recidivişti din Bacău, plus un al treilea, din Cordun, care se deplasau cu o maşină de ultimă generaţie, care au săvârşit mai multe furturi şi tentative de furt şi care au fost arestaţi preventiv. Acţiunea a fost declanşată vineri noapte şi s-a încheiat sâmbătă seară, poliţiştii participând la acţiune cu maşinile personale, pentru a nu fi recunoscuţi”, a declarat comisarul şef Dragoş Bălău, comandantul Poliţiei Roman, într-o conferinţă de presă organizată vineri.

Acesta a mai amintit un alt caz, din luna aprilie, când patru indivizi din Roman au fost prinşi la Gheorghieni, după ce au sustras mai multe bunuri şi bijuterii. „Atunci, poliţiştii din Gheorghieni i-au prins pe baza informaţiilor noastre. Noi le-am dat telefon şi le-am spus ce maşină să aştepte, pentru că eram în urma infractorilor. La 40 de minute după ce i-au prins, am ajuns şi noi pentru a-i prelua”, a mai afirmat comisarul şef Dragoş Bălău.

Comandantul Poliţiei Municipiului Roman consideră că, la momentul de faţă, Romanul este un oraş sigur. „Nu există nimic perfect şi nici nu avem pretenţia să spunem că Romanul este 100% sigur. Dar, cel puţin din punct de vedere al tâlhăriilor, noi stăm mult mai bine faţă de alte oraşe. Noi avem disponibilitate din plin, chiar dacă resursele noastre sunt mai mult decât limitate. Toţi angajaţii noştri lucrează şi în orele libere. Personal – dar cred că şi colegii mei simt la fel -, consider că e frustrant să ştii că încerci să-ţi faci treaba cât mai bine şi în condiţii limitate, iar cineva să spună că Romanul este un oraş nesigur. Dacă cineva crede că nu ne facem datoria, avem date concrete cu care îl putem contrazice. Niciun oraş din ţară nu e sigur 100%, dar asta nu înseamnă că poliţiştii nu-şi fac datoria”, a mai spus comandantul Poliţiei Municipiului Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 8
 • mhm 8 ani

  Pai si campioni si cel mai nesigur oras ?

 • ZR 8 ani

  Cat a costat articolul?

 • geo 8 ani

  Foarte bine si felicitari politistilor romascani.

 • amar 8 ani

  Seful Politiei a prins vreun hot in cariera lui ? Se lauda cu munca altora !!

  • balau dragos 8 ani

   Buna ziua, domnule!
   Sunteti invitat în orice zi de lucru a mea, alături de mine, și o să aveți prilejul să observați cam cu ce se ocupă un șef de poliție! După aceea o să vă pun la curent și cu ce infractori am prins în carieră!

   Cu stimă,
   Dragoș Bălău!

 • Ics 8 ani

  Pai da. Campioni la „numarul” de infractori prinsi, nu la procentul de cazuri solutionate.
  Daca ai 1000 de infractiuni si 50 de infractori prinsi, esti campion fata de orasele cu „numai” 100 infractiuni si 20 rezolvate. Doar ca, in procente…. vorbim de 5% fata de 20%……

 • Wind of change 8 ani

  Ce urmeaza?

 • Cand vom avea si noi parte de un serviciu civilizat la facut BULETINUL ?? coada se face cu o zi inainte,nu este normal asa ceva. Am prieteni de prin toata tara si cand aud cat trebuie sa stai la rand in orasul Roman sa faci buletinul isi fac cruce cu amandoua mainile .La nivel de Romanie cred ca suntem singurii care trebuie sa induram aceste mai neplaceri. In ITALIA dupa 3 sau maxim 4 ZILE ai buletin. La noi de ce nu se poate ??? sa auzim de bine.