Poliția Locală și-a schimbat șeful, își schimbă și „fața”

HomeActualitate

Poliția Locală și-a schimbat șeful, își schimbă și „fața”

 

Luni, 9 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de primarul Lucian Micu, noul director al Poliției Locale din Roman, Cristian Malei, a prezentat planurile pe care intenționează să le pună în aplicare după preluarea funcției, în urma concursului susținut în luna septembrie.

 

Cristian Malei este absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, promoția 1990. Până în 1995 a lucrat în cadrul societății Umaro ca inginer mecanic. Între 1995 – 2016 a lucrat ca ofițer în cadrul Poliției Române, până în 2006 ca ofițer în cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor, iar ulterior ca adjunct al șefului Poliției Roman, coordonând activitatea tuturor compartimentelor din cadrul Poliței, inclusiv a secțiilor de poliție din mediul rural. Cristian Malei a preluat funcția de director al Poliției Locale începând de luni, 2 octombrie.

„La Poliția Locală am găsit un colectiv care, după prima discuție cu ei, au înțeles ce doresc eu de la dumnealor. Le-am simțit disponibilitatea de a achiesa la solicitările mele și sper ca, împreună, în perioada următoare, să ridicăm gradul de vizibilitate în teren, să aplicăm cu fermitate legislația în domeniu, le-am solicitat toleranță zero la încălcarea normelor în privința faptelor sociale, precum și în domeniul poliției rutiere. Nu mă voi dezice de niciuna din solicitările pe care le-am adresat acestora”, a afirmat Cristian Malei.

„Am solicitat respect față de cetățean”

Noul director al Poliției Locale a precizat că le-a solicitat colegilor să își cunoască foarte bine atribuțiile de serviciu, să cunoască foarte bine legislația care operează în sectorul de activitate, astfel încât atunci când întâlnesc o situație să poată să o încadreze corect. „Am solicitat respect față de cetățean, plecând de la modul de adresare – pentru că, dacă vrei să fii respectat, trebuie să respecți. Am stabilit niște măsuri pe care trebuie să le luăm în vederea combaterii faptelor antisociale și toate decurg din modul cum te prezinți, cum ești echipat”, a precizat Cristian Malei.

Măsurile pe care intenționează să le pună în practică se referă la organizarea și executarea de acțiuni punctuale în zone de interes, în scopul prevenirii stărilor conflictuale, al menținerii și asigurării ordinii și liniștii publice, intervenția operativă la evenimentele sesizate conform competențelor, desfășurarea de activități comune împreună cu Poliția municipiului Roman, în domeniile de competență ale Poliției Locale, schimbul de date și informații și aplicarea cu fermitate a măsurilor legale față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau încalcă alte norme de conviețuire socială. Vor fi organizate patrule mixte atât în domeniul ordinii publice, cât și în domeniul poliției rutiere.

Referindu-se la monitorizarea zonelor din Roman supravegheate de sistemul de camere video, gestionat de Poliția Locală, Cristian Malei a precizat că a avut o discuție cu reprezentații Poliției municipiului, convenindu-se ca imaginile să rămână stocate timp de șase luni, perioadă în care Poliția națională să-și desfășoare activitățile. „Am dispus o supraveghere mai atentă a zonelor de interes operativ, pe care le cunosc de când lucram la Poliția municipiului. Activitatea lucrătorilor din cadrul compartimentului de monitorizare observ că este una activă, stau toată ziua pe acele camere, cu zoomuri, cu tot ce ține de activitatea lor”, a afirmat noul director al Poliției Locale.

„O să îi vedeți pe polițiștii locali cu toată dotarea asupra lor”

De asemenea, acesta adăugat că vor exista câteva modificări în organizarea Direcției, precum și faptul că polițiștii locali urmează a purta armamentul din dotare în misiuni: „Numărul de lucrător al unei poliții locale e stabilit în funcție de numărul populației orașului, deci ca număr nu putem să mai creștem. Organigrama, în proporție de mai mult de 90% este asigurată, numai că, studiind-o, am găsit niște lucruri neconforme, pe care, împreună cu domnul primar și într-o ședință de consiliu local ulterioară, să le punem în parametri. Ca logistică, polițiștii locali sunt dotați cu pistoale, dar nu știu dacă ați văzut pe vreunul purtându-le. Am întrebat de ce, nu mi-a putut fi oferit niciun răspuns. O să îi vedeți și cu toată dotarea asupra lor. Dispunem de trei mașini deocamdată, ne folosim de ele”.

„Vreau ca eu, dacă parchez greșit, să fiu sancționat”

Primarul Lucian Micu a afirmat că îl va sprijini pe noul director al Poliției Locale și că susține aplicarea măsurilor de toleranță zero față de încălcarea normelor sociale și în domeniul poliției rutiere în municipiul Roman, indiferent de statutul social al celor care se vor afla în asemenea situații. „Chiar în ședința operativă de astăzi i-am transmis domnului Malei un mesaj foarte clar, în care i-am spus că vreau ca eu, dacă parchez greșit, să fiu sancționat, adică vreau să fie dat ca exemplu acest lucru, să existe această asumare”, a declarat primarul Lucian Micu.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Felicitari pentru noul post si succes noului sef al politiei locale. Succesul sau se va reflecta in multumirea cetatenilor fata de activitatea politiei locale. Ideea este ca politia locala sa-si faca treaba in domeniul cu adevarat nevralgic pentru cetatean: ordinea publica. De dat amenzi pentru parcare neregulamentara, cand in anumite perioade din an, in anumite momente ale zilei si in anumite zone, cetateanul nu are unde parca (piata, spital, Roman-Voda etc.), e usor. Sa-i vad impunandu-se la scandaluri, batai, distrugeri etc. Propun ca langa intrarea principala la Spitalul Nou doua locuri de parcare sa fie libere, desemnate pentru a parca cei care aduc pacienti la urgenta cu masinile personale.

  • cu privire la problematica tighaneasca nici o referire ,avem cei mai cuminti ,civilizati si cei mai educati tigani din ROMANIA,nu dau muzica cu mult peste cei 50 de decibeli admisi de lege ,nu ocupa spatiul public ,nu fura ,nu talharesc nu ei doar muncesc cate trei schimburi marea majoritate pentru o bucata de paine ,pe voi va intereseaza parcarile ca acolo mai iese un ban nu va intereseaza locuri mai multe de parcare ,sa vedem si noi aceea toleranta ,,zero”,cand mai moare cate un conlocuitor si urla difuzoarele pana tarziu in noapte ,sa vedem aplicarea conform legislatiei in vigoare ,,pietarii ……succes noului comandant !!!