Poliţia e cu ochii pe fumători şi pe deţinătorii de câini

HomeActualitate

Poliţia e cu ochii pe fumători şi pe deţinătorii de câini

 

tigaraConducerea Primăriei Roman a dispus controale drastice din partea poliţiştilor locali pe tot ceea ce înseamnă curăţenia în oraş. Astfel, cei care scuipă cojile de seminţe pe stradă, aruncă mucurile de ţigară la întâmplare sau nu strâng după câinii de companie riscă nu doar avertismente, ci şi amenzi. Primele sancţiuni s-au şi aplicat.

În perioada imediat următoare, Poliţia Locală are ca prioritate descurajarea comportamentului romaşcanilor care nu respectă curăţenia în oraş. Patrulele au ieşit deja pe străzi pentru a vedea dacă se respectă HCL 51/2014 şi HCL 133/2001 modificată, de interes fiind parcurile municipale, zonele centrale şi aleile.

În urma primelor verificări, nu mai puţin de 17 romaşcani au primit sancţiuni, din care trei amenzi – în cuantum de 300 de lei -, opt avertismente scrise şi şase avertismente verbale, pentru faptul că şi-au scos la plimbare câinii pe domeniul public fără a avea asupra lor pungi pentru strânsul mizeriei. De asemenea, s-a mai aplicat o amendă în valoare de 100 de lei şi un avertisment scris pentru deţinătorii de câini care îi scot la plimbare pe domeniul public fără botniţă şi lesă.

„De astăzi (n.r. – luni, 19 septembrie), am dispus o nouă acţiune, pe ceea ce înseamnă ordine şi curăţenie – depozitare mărfuri, materiale pe domeniul public, consumul de seminţe pe domeniul public, mucuri de ţigări aruncate pe jos, consumul de alcool în locuri publice şi, de asemenea, respectarea legislaţiei proprietarilor de câini. Este o acţiune care a fost ţintită pe aceste obiective – ordine, curăţenie şi disciplină stradală – care se va derula în următoarele două săptămâni”, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

În ultimele două săptămâni, poliţiştii locali au mai dat 65 de avertismente scrise, din care 48 la Regulamentul de gospodărie municipală. În total au fost aplicate 53 de amenzi, în valoare totală de 10.950 de lei, din care 35 (în valoare de 6.750 de lei) la HCL 133/2001, adică pentru nerespectarea regulamentului de gospodărire municipală.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • Mai era si legea prin care toti detinatorii de ciini care locuiesc la bloc,trebuie sa declare la asociatie si sa plateasc in plus la intretinere.Dar se respecta? In blocul meu nu plateste niciunul…

  • totusi eu cred ca numai se vorbeste nimic nu se va face in orasul roman sa spus ca nu se va intra cu masini in pietonal dar sa-u format parcari fiecare patron parcheaza linga magazin pol local e pus acolo numai sa apese un buton in rest nimic nu face

  • Daca procedura de declarare ar fi simplificata probabil mai multi oameni si ar declara cainii.. nu cred ca poate fi mare cheltuialala intretinere

    Dar de exemplu daca nu ai cadastrul facut la apartament nu poti declara cainele…