Prima paginăCultural

[FOTO] Poeta Otilia Cazimir, omagiată la școala din Cotu Vameș

[FOTO] Poeta Otilia Cazimir, omagiată la școala din Cotu Vameș

Dimensiune text

 

La Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” din Cotu Vameș, comuna Horia, structură a Școlii Gimnaziale „Carmen Sylva” Horia, a fost omagiată, pe 12 februarie, patroana spirituală a instituției, născută în urmă cu 126 de ani în satul de la confluența Moldovei cu Siretul.

La eveniment au participat primarul comunei Horia, Cristian Baciu, viceprimarul Sandu Mihăilă, Tatiana Agafiței, din cadrul Bibliotecii Municipale „George Radu Melidon” din Roman, Anca Armașu, din cadrul Bibliotecii Comunale Horia, copii și cadre didactice de la școlile partenere, părinți, elevi ai școlii gazdă.

Discursul interactiv al profesorului Cezar Hărățu, de la Liceul „Garabet Ibrăileanu” din Iași, „Despre Otilia…”, a antrenat pe cei mici la un periplu prin viața și opera celei care le-a dăruit „jucării de cuvinte”. Activitățile dedicate scriitoarei sunt reunite în cadrul unui proiect aprobat în Calendarul activităților educative regionale și interjudețene 2020, intitulat „Otilia Cazimir – poeta sufletelor simple”.

„Dorința de sensibilizare culturală a elevilor prin promovarea valorilor spirituale românești și potențarea creativității artistice în rândul copiilor reprezintă motivul pentru care echipa de proiect a propus organizarea celei de-a a XI-a ediții a concursului de creație literară, artistico-plastică și fotografie, competiție dedicată celei care a dăruit jucării de cuvinte copiilor. Pe adresa școlii au sosit peste 400 de lucrări la cele trei secțiuni, din zece județe ale țării, aspect ce reconfirmă plusvaloarea pe care o aduce implementarea proiectului în rândul copiilor din grădinițe și școli gimnaziale.

Expoziția de lucrări artistico-plastice și fotografii organizată pe holurile școlii a încântat vizitatorii. Câștigătorii premiilor la literatură au dat citire propriilor creații în fața auditoriului.  Copiii de la școala gazdă au urcat apoi pe scenă, recitând și cântând versurile Otiliei Cazimir, dansând pe ritmurile copilăriei, dramatizând schițe ce îndeamnă la lectură. La final, Ansamblul «Mugurașii» din Soci, Miroslovești (Iași), coordonați de domnul profesor Gheorghe Astanei, a susținut un scurt spectacol pe ritmuri populare”, a precizat profesor Mirela Ciuștea, director adjunct în cadrul Școlii Gimnaziale „Carmen Sylva” din Horia.

 

Foto: Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” din Cotu Vameș

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0