Home

Podium romașcan integral la înălțime

Săritura în înălțime în concursul grupei C1 a fost dominată clar de cei trei reprezentanți ai Romanului, care au ocupat podiumul în totalitate.

 

 

Aurul i-a revenit lui David Ciuraru, argintul lui Andrei Mărieș, iar bronzul lui Paul Pleșca, primul și al treilea fiind pregătiți de Traian Macovei, iar al doilea de Iulian Corugă. Toți trei au trecut ștacheta ridicată la 1,47 metri, fiind departajați de numărul de încercări. Tot ca un element inedit, David, Andrei și Paul au realizat noi recorduri personale.
Din cîte știu eu, din 1997 podiumul n-a mai fost în întregime romașcan la săritura în înălțime, la naționale. Despre Andrei pot spune că este cea mai bună investiție din grupa mea, întrucît el face atletism doar de două luni și a și ajuns medaliat la naționale„, a declarat Corugă.

Tehnicianul romașcan a mai avut doi copii în concurs, pe Octavian Severin, medaliatul cu bronz de la 40 metri plat grupa C3, cu 6,66 secunde, nou record personal, dar și pe cel mai ghinionist atlet de la acest concurs, Mădălin Oprea. Mădălin a concurat la triatlon, grupa C1, iar după primele două probe, 50 metri și lungime, era candidat clar la medalie.
Trebuia să ia argint sau bronz, dar a ratat în cursa de 600 metri. I-am zis să nu forțeze startul, dar, din primul tur, s-a instalat în urma liderului, apoi, spre final, s-a tăiat și nici n-a mai încheiat cursa, întrucît s-a împiedicat pe ultimii cinci metri. A fost primul lui campionat național la triatlon, dar va avea ocazia să-și ia revanșa la vară. Oricum, toți trei sînt copii foarte buni și au viitorul deschis spre performanță„, a completat Corugă.

Comentarii

WORDPRESS: 0