Home

Podium nou la naţionalele de minifotbal desfăşurate la Roman

Ploieşti 2010 este noua campioană. Echipele din Braşov şi Cluj au completat podiumul. Romanul s-a ales cu trofeul fair-play şi cu aprecieri din partea vizitatorilor.

Cea de-a opta ediţie a campionatului naţional de minifotbal s-a încheiat duminică, 6 iulie, la Roman, odată cu disputarea finalelor, mică şi mare, pe frumoasa arenă de la Liceul cu Program Sportiv Roman, construită pe fostul teren de handbal al grupării şcolare din Roman. Pe acel teren de handbal, cu suprafaţă de joc din asfalt, în urmă cu 18 ani se mai disputau meciuri din campionatele naţionale de handbal ale juniorilor, indiferent dacă ploua sau nu. Acum, arena are alt aspect şi a ajuns teren de joc pentru un campionat naţional de minifotbal.

minifotbal 02Finalele, mică şi mare

Duminică, în ultima zi a turneului final naţional la minifotbal, s-au desfăşurat meciurile din semifinale, dar şi meciurile pentru stabilirea campioanei şi a celorlate ocupante ale podiumului. În finala mică s-au întâlnit Bentel Cluj şi Avantaje Deva. Echipa din Cluj începuse campionatul în forţă şi se anunţa ca pretendentă la titlu, mai ales după victoriile din grupă. În cele din urmă, a reuşit să urce pe treapta a treia a podiumului, după victoria cu 3-1 în faţa celor de la Avantaje Deva.

Cel mai aşteptat meci al turneului a fost, bineînţeles, finala mare, una care a avut ca protagoniste Ploieşti 2010 şi Construct Design Braşov. Echipa din Ploieşti a deschis scorul şi a reuşit să menţină avantajul minim până în antepenultimul minut al jocului. Braşovenii au egalat şi au trimis meciul către loviturile de la 7 metri. Ploieştenii au înscris de trei ori, spre deosebire de partenerii de întrecere, care n-au avut decât două lovituri transformate, reuşind, astfel, să devină campioni naţionali. „Ploieşti 2010 este echipa care n-a pierdut niciun meci în acest sezon competiţional”, a afirmat Paul Costaş, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal.

Clasament final: 1. Ploieşti 2010, 2. Construct Design Braşov, 3. Bentel Cluj, 4. Avantaje Deva.

minifotbal 06Podium în premieră

„A fost unul dintre cele mai reuşite turnee finale naţionale, cu o foarte bună organizare. Arena de la LPS Roman este cea mai modernă din ţară. Actualul podium al naţionalelor este o premieră. Niciuna dintre cele trei medaliate n-a mai ajuns pe podium în celelalte şapte ediţii anterioare. La începutul competiţiei, din punctul meu de vedere, favorite la cucerirea titlului se anunţau echipele din Timişoara, Buzău şi Braşov. Despre formaţiile din Cluj şi Ploieşti nu aveam suficiente detalii şi au fost surprize foarte plăcute. Despre lotul naţional ce pot să spun? Turneul final de la Roman a fost unul de selecţie pentru antrenorul Tiberiu Lajos. S-a format o părere în privinţa alcătuirii unui lot lărgit. Există în vederea selecţionerului mai mulţi jucători, nu neapărat cei care au participat aici. Va fi întocmită o listă. Până la campionatul european din Israel, în luna noiembrie, mai este şi Supercupa României, la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie. De asemenea, cu o săptămână înainte sau după Supercupă va fi şi turneul de la Iaşi, Cupa Magic, la care vor participa 32 de echipe, inclusiv dintre cele care au luat parte la turneul final din acest an de la Roman. Atunci se va stabili componenţa lotului naţional”, a precizat Ioan Onicaş, preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, succesorul lui Răzvan Burleanu, actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

minifotbal 04Premierea

La festivitatea de premiere au participat: membrii conducerii Federaţiei Române de Minifotbal, primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu, preşedintele FRF Răzvan Burleanu, Ozcan Aksoy – iniţiatorul minifotbalului în Roman şi cel care a avut un important cuvânt de spus în organizarea turneului final la Roman, Petrică Sandu – directorul Liceului cu Program Sportiv Roman, cel pe terenul căruia s-au disputat cele mai multe meciuri, exclusiv din faza sferturilor de finală şi până la ultimul meci şi, bineînţeles, echipele şi jucătorii premiaţi. S-au oferit cupe, medalii şi diplome, momentul final fiind scos în evidenţă şi cu artificii.

Cei mai

– cea mai bună echipă: Ploieşti 2010

– cel mai bun jucător: Radu Burciu (Braşov)

– golgheter: Cosmin Crăciun (Cluj, 10 goluri)

– cel mai bun portar: Bogdan Rădulescu (Ploieşti)

– cel mai frumos gol al turneului: Florin Romaşcanu (Oz-er Golden Bacău)

– trofeul Fair-Play: TCE 3 Brazi Roman.

Au mai fost acordate premii speciale celor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a competiţiei: Laurenţiu Dan Leoreanu, Petrică Sandu şi Ozcan Aksoy.

„Le mulţumesc celor care au luat decizia ca acest turneu final să fie organizat la Roman. Eu sper că ne-am ridicat la nivelul aşteptărilor”, a conchis primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

Comentarii

WORDPRESS: 0