Prima paginăActualitate

Plutonierul major Petru Olariu va fi înmormântat cu onoruri militare

Dimensiune text

Înmormântarea va avea loc duminică, în satul Luţca, din comuna Sagna.

Colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Petrodava” al Judeţului Neamţ anunţă, cu regret şi adâncă durere, încetarea din viaţă, în ziua de 25 iulie, la ora 16.12, a plutonierului major Petru Olariu.

Petru Olariu s-a născut în municipiul Roman, la data de 10 octombrie 1976, fiind fiul lui Ștefan şi al Aurorei Olariu. A urmat şcoala primară, gimnazială şi liceul în oraşul natal. După satisfacerea stagiului militar, a urmat cursurile şcolii postliceale de economie şi cursuri de specializare în meseria de pompier, angajându-se la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman ca pompier civil. Promovând concursul organizat în cadrul primei etape de profesionalizare a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, cu data de 1 septembrie 2006 a fost chemat în activitate cu gradul de plutonier. A fost încadrat pe funcţia de subofiţer operativ principal în cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, pe o autospecială mixtă, astfel participând cu aceasta atât la incendii, cât şi la asistenţa persoanelor şi descarcerare, iar din 2010 a încadrat autospeciala de descarcerare.

„S-a făcut remarcat prin sârguinţă, dăruire, pricepere şi o dorinţă continuă de a fi cel mai bun. Faţă de camarazi avea o influenţă pozitivă, fiind, de multe ori, sufletul multor acţiuni desfăşurate în subunitate, dând un imbold permanent la muncă şi îndeplinirea atribuţiilor la un nivel cât mai înalt. Pentru colegi, era un model de dăruire, iar pentru şefi – un subordonat model prin corectitudinea şi ţinuta profesională şi morală. Dând dovadă de consecvenţă în pregătire şi remarcându-se continuu, a fost apreciat în toţi anii de activitate cu calificativul «Foarte bun», precum şi recompensat în mai multe rânduri. A participat la numeroase misiuni, remarcându-se la inundaţiile din 2008 şi 2010, salvând de la înec, prin acţiunea lui directă, mai multe persoane. Veşnică aducere aminte din partea personalului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Petrodava» al Judeţului Neamţ”, afirmă colonelul Ioan Niţică, inspector şef al ISU Neamţ.

Corpul neînsufleţit a fost depus, vineri, la capela Cimitirului ortodox Roman, iar înhumarea, cu onoruri militare, va avea loc duminică, 28 iulie, începând ora 10.30, în Cimitirul ortodox din localitatea Luţca, comuna Sagna.

În urmă cu patru luni, Petru Olariu s-a prezentat la medic din cauza unei banale răceli. Două săptămâni mai târziu, Petru avea să stea faţă-n faţă cu diagnosticul care i-a fost, în cele din urmă, fatal: leucemie acută mieloblastică.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Gaby 8 ani

    … DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE, alaturi de cei DREPTI SI BUNI ! PACAT, prea tanar pentru asa un destin tragic… Stiu ce inseamna acest lucru, pentru ca si eu am trecut printr-o situatie similara, acum 6 ani, alaturi de un tanar de 25 ani, diagnosticat cu cancer osos, care dupa 1 an si 5 luni s-a stins din viata … SINCERE CONDOLEANTE familiei indurerate, si putere pentru a merge mai departe…..