Prima paginăPolitica

PLR Neamţ îl susţine la președinție pe Călin Popescu Tăriceanu

Dimensiune text

PLR a constituit 34 de organizaţii la nivelul judeţului şi are aproximativ 1.250 de membri cu adeziune. Preşedintele interimar al Partidului Liberal Reformator Neamţ este omul de afaceri Ion Asaftei. El a anunţat, într-o conferință de presă, sprijinul total al partidului său pentru Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la preşedinţia României. Sloganul campaniei este „Călin Popescu Tăriceanu este alături de tine”.

Luni, 6 octombrie, la Piatra Neamţ a avut loc prima conferinţă de presă organizată de Partidul Liberal Reformator (PLR) Neamţ, condusă de preşedintele interimar Ion Asaftei. Deşi încă se mai lucrează la consolidarea organizatorică a partidului la nivel judeţean, iar lucrurile nu sunt foarte clare din punct de juridic, referitor la statutul, denumirea şi program politic al partidului, PLR a constituit, până în acest moment, 34 de organizaţii la nivelul judeţului şi are aproximativ 1.250 de membri cu adeziune.

PLR 02„Se acţionează, în continuare, pentru consolidare organizatorică, iar în acelaşi timp acţionăm şi pentru ceea ce înseamnă implementarea cu eficienţă a campaniei electorale de susţinere a preşedintelui partidului, Călin Popescu Tăriceanu. Chiar dacă el participă la aceste alegeri în calitate de independent, în mod categoric, PLR îl susţine necondiţionat”, a declarat Ion Asaftei.

Au participat la conferinţă preşedintele interimar PLR Piatra Neamţ, Cătălin Misăilă, preşedintele interimar PLR Roman, Victor Barcan, preşedintele interimar al organizaţiei PLR Bicaz, Gabriel Minuţ, Ilie Filip, preşedintele interimar al PLR Tîrgu Neamţ, şi Laurenţiu Creţu, preşedinte organizaţiei de tineret a PLR Neamţ.

Ion Asaftei a declarat că, până în acest moment, au fost strânse mii de semnături pentru susţinerea lui Călin Popescu Tăriceanu în cursa pentru preşedinţie. „Mă bucur că oamenii au înţeles că vrem să facem o altă politică decât s-a făcut până acum. Vrem să convingem oamenii că liberalismul este o formă de politică ce vine în sprijinul cetăţeanului şi a mediului de afaceri, a ceea ce se cheamă clasă de mijloc, încercând, desigur, să devenim un motor al dezvoltării în minunata noastră ţară, condusă atât de prost până acum”, a afirmat preşedintele interimar al PLR Neamţ.

Dorin Ursărescu, membru al PLR la nivel central

Întrebat dacă deputatul Dorin Ursărescu face parte acum din PLR, preşedintele interimar al organizaţiei de la Neamţ a răspuns: „Domnul deputat Ursărescu este parlamentar în Parlamentul României şi face parte din grupul liberal conservator constituit la nivelul Parlamentului României, deci, într-o asemenea situaţie, sigur că a fost acceptat, primit în cadrul partidului nostru, la nivel central. Prin statutul partidului, domnul Ursărescu este şi membru al biroului judeţean teritorial, pentru că orice deputat intră, în mod automat, şi ca membru al biroului judeţean teritorial. Îl aşteptăm să vină la treabă. Însă nu voi permite niciodată ca scandalurile din Partidul Naţional Liberal să se transfere în PLR”.

„Prosperitate, bunăstare şi respect”

În această campanie, Călin Popescu Tăriceanu promite alegătorilor că, dacă îl vor vota, vor avea parte de „prosperitate, bunăstare şi respect”, iar sloganul campaniei este: „Călin Popescu Tăriceanu este alături de tine”.

„Suntem într-o perioadă de alegeri, de frământări şi încercăm să ne creăm un drum, poate nu doar noi, ca partid, ci poate noi, ca ţară. Din acest punct de vedere, acest drum îl trasează PLR, printr-un program deosebit, care vrea să scoată România din criză, care vrea o redistribuire a ceea ce înseamnă venituri naţionale, care doreşte ridicarea materială şi spirituală a acestei naţii. Încercăm să aducem această ţară la nivelul unei economii de tip occidental. Noi nu trebuie să uităm niciun moment că domnul Călin Popescu Tăriceanu a condus, în patru ani, cu maximă eficienţă România şi, atunci, s-a înregistrat o creştere a nivelului de trai, a pensiilor şi a salariilor”, susţine Ion Asaftei.

La Roman, Partidul Liberal Reformator are, deja, 137 de membri, iar spre finalul acestei săptămâni va fi inaugurat un sediu, în Pietonal Ștefan cel Mare.

„Organizaţia municipală Roman este una de oameni frumoşi, care, la ora actuală, are 137 de membri, dintre care 80% nu au mai făcut niciodată politică. Noi, în campanie, sperăm să facem un rezultat cel puţin la nivelul celui judeţean. La organizaţia noastră, uşa este deschisă pentru toată lumea care vrea să ne sprijine, să ne ajute. Și la Roman avem foşti membri PNL, care au plecat mai demult din partid, şi, poate, experienţa lor politică ne poate ajuta”, a spus Victor Barcan, preşedintele interimar al PLR Roman.

În judeţul Neamţ, PLR şi-a propus să facă o campanie care să convingă electoratul astfel încât Călin Popescu Tăriceanu să obţină un scor între 20 şi 25% la alegerile prezidenţiale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0