HomeActualitate

Ploaia și vîntul au făcut prăpăd în rețeaua de energie electrică

Localitățile Horia, Cotu Vameș și Vînători au rămas, de joi după-amiază, fără curent electric. Furnizarea energiei electrice a fost reluată abia vineri dimineață în zonele afectate.

 

Condițiile meteorologice nefavorabile din ultimele ore, caracterizate prin rafale puternice de vînt și precipitații abundente, au deteminat mai multe avarii în sistemul de distribuție a energiei electrice din județul Neamț, fiind afectată în special zona limitrofă municipiului Roman. Începînd de joi după-amiază și pînă vineri dimineață, alimentarea cu energie electrică era întreruptă în localitățile Horia, Cotu Vameș și Vînători.
Avariile identificate în sistemul de distribuție a energiei electrice constau în conductoare, transformatoare, elemente de susținere și de izolație deteriorate. Echipele E.ON Moldova Distribuție au fost suplimentate și au acționat pentru remedierea avariilor, inclusiv pe parcursul nopții de joi spre vineri. Intervențiile au necesitat lucru la înălțime pe stîlpi, fiind îngreunate din cauza precipitațiilor și a vîntului. Vineri dimineață, alimentarea cu energie electrică a fost reluată în toate zonele afectate. Echipele companiei noastre acționează în continuare pentru remedierea deranjamentelor colective și individuale existente„, a precizat Sorin Munteanu, reprezentant al departamentului de comunicare al companiei E.On România.

Articol mai vechi

Comentarii

WORDPRESS: 0