Prima paginăRural

Plata utilităților și arieratelor, obiectivul pe 2013 la Primăria Gâdinți

Dimensiune text

Din bugetul local pe 2013, administrația publică locală de la Gâdinți își propune achiziționarea unui buldoexcavator și amenajarea centrului civic al comunei. Principalul obiectiv este alimentarea cu apă și canalizarea.

 

Foto: Primăria comunei Gâdinți

 

Principalul proiect pe care primarul PSD de Gâdinți, Vasile Băbuță, îl dorește implementat în comună este amenajarea unei rețele de alimentare cu apă și de canalizare, pe o distanță de 14 kilometri. „Proiectul de alimentare cu apă a fost depus atât pentru finanțare europeană pe Măsura 322, cât și pentru acordare de fonduri guvernamentale. Nu am renunțat la proiect, chiar dacă nu a fost declarat finanțabil„, a precizat Vasile Băbuță, primarul comunei Gâdinți. Amenajarea rețelei de alimentare cu apă și de canalizare face parte dintr-un proiect integrat, care presupune și asfaltarea a cinci kilometri de drum în satul Gâdinți. Implementarea proiectului depinde de o nouă sesiune de finanțare.

Conducerea Primăriei Gâdinți și-a propus amenajarea unor spații verzi în comună, prin intermediul unui proiect pe care administrația publică l-a depus la Ministerul Mediului, prin Programul național de îmbunătățire a calității mediului, în vederea realizării de spații verzi. Proiectul a fost declarat eligibil, dar nu a fost finanțat. „Valoarea proiectului este de 580.000 lei și prevede amenajarea a cinci spații verzi, cu locuri de joacă pentru copii„, spune primarul comunei Gâdinți.

Din bugetul local pe 2013, autoritățile locale își propun asigurarea salariilor angajaților din primărie și a cheltuielilor cu utilitățile, iar la capitolul investiții – achiziționarea unui buldoexcavator, precum și amenajarea spațiului din fața căminului cultural. „Nu avem în plan foarte multe investiții în 2013, deoarece avem experiența anilor trecuți, când am contractat lucrări, dar nu am mai putut plăti. Rezultatul a fost că societățile comerciale respective ne-au dat în judecată, conturile ne-au fost blocate, iar noi am fost pe punctul de a pune lacăt pe primărie. Mai avem o datorie de 100.000 lei, din care 70.000 lei pentru construcția unui pod din comună, iar diferența este contravaloarea lemnelor de foc pentru încălzirea obiectivelor din comună„, a spus primarul Vasile Băbuță.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • Anonim 9 ani

  Oameni bun ai comunei Gadinti treziti-va si vedeti realitatea ce se intampla in primaria Gadinti. Mergeti seara si vedeti toate chefurile cu lautari in primarie pe banii dumneavoastra. Halal ce conducere avem, sa ne mandrim cu ea .