HomeRoman

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană se termină cu întârziere la Roman

Câteva dintre străzile ce trebuiau modernizate în cadrul PIDU vor căpăta „haine noi” abia în primăvară. Termenul de realizare a lucrărilor fusese stabilit pentru data de 13 ianuarie 2013.

 

 

Peste șase milioane de euro au fost atrași, la Roman, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), proiect finanțat prin Programul Operațional Regional – Axa 1 – „Dezvoltare Urbană”. Lucrările realizate pe zeci de străzi din oraș sunt aproape de final, însă venirea iernii ar putea da peste cap planurile administrației locale, care riscă să nu respecte termenul de finalizare al proiectului – 13 ianuarie 2013.

Modernizarea, în cadrul PIDU, a străzii Cuza Vodă s-a desfășurat cu viteză maximă, în prezent zona fiind deja redată traficului rutier. Nu aceeași viteză au avut-o și lucrările desfășurate în zona cartierului Favorit, unde unele străzi vor fi modernizate abia în primăvara anului următor. „Termenul de finalizare a lucrărilor din cadrul PIDU este stabilit pentru data de 13 ianuarie 2013. Din păcate, lucrările nu vor fi realizate complet, ci în proporție de 98%, până la venirea iernii. Mai avem lucrări de continuat în cartierul Favorit, pe străzile Panaite Donici, Stejarilor și Bucegi. În zona Favorit au fost descoperite, în timpul realizării lucrărilor, izvoare de apă ce provin din pânza freatică, deci a fost necesară stabilirea unor soluții împreună cu proiectantul. Dacă vremea nu va fi prielnică astfel încât modernizarea acestor străzi să continue, pentru a nu exista probleme cu deszăpezirea, vom balasta aceste străzi înainte de instalarea iernii. În consecință, lucrările se vor încheia în primăvara anului viitor”, a explicat city-managerul Ovidiu Bojescu.

Nerespectarea termenului de finalizare a unui astfel de proiect poate conduce la aplicarea unor penalizări de minim 5% din suma alocată. Reprezentanții autorității locale sunt, însă, optimiști. „Dacă anunțăm din timp autoritatea contractantă că lucrările nu pot fi încheiate din motive obiective, precum cele care țin de venirea iernii, astfel de penalizări nu se vor aplica”, a susținut Ovidiu Bojescu.

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • Daniel 9 ani ago

  Eu stau pe Bucegi si nu este nici o problema ca o sa fie finalizate lucrarile putin mai tarziu decat era stabilit… Mai bine mai tarziu decat niciodata.. Oricum, orasul progreseaza tot mai mult, iar efectele investitiilor facute de Elena Udrea cand era ministru se vad foarte bine.. De asta avea nevoie orasul nostru, iar Udrea se pare ca a fost omul potrivit la locul potrivit!!!

  • ionescu 9 ani ago

   Niciun bugetar sau pensionar sanatosi la CAP nu vor vota pe udrea .
   Betoanele care s-au turnat in locul spatiilor verzi sunt din pretul triplu la apa pe care l-a introdus Leoreanu.

 • un cetățean 9 ani ago

  Degeaba tot ne spuneți de acest tandem Leoreanu- Udrea . Oamenii au înțeles de mult că aceste proiecte și banii au fost atrași de echipa locală ( Leoreanu -Neculai ), iar doamna Udrea nu a avut decât ,, meritul,, de a semna finanțarea, în funcția vremelnică de ministru ( dacă era altcineva ministru atunci , avea el acest ,,merit ,, ). Toți am înțeles că de fapt , această doamnă( nevotată de bucureșteni ) a venit să candideze aici doar pentru un post călduț , atât, nu din grija pentru ,, marea familie roamșcană ,,.Postacii portocalii chiar iși pierd vremea degeaba cu osanalele lor , părerea mea . Moldovenii au câteva calități : nu uită ușor ( tăieri de pensii, salarii, impozit forfetar impus, închideri de spitale ), sunt mândri de reprezentanții din rândurile lor ,sunt demni ( opinia lor nu poate fi schimbată cu cadouri electorale ).

 • Croitoru Constantin 9 ani ago

  Omule ce e cu tine? cum sa aiba Romanul nevoie de Udrea? Vrei sa fim reprezentati in parlament de cineva care nu o sa mai treaca prin oras dupa alegeri, nefiind interesata decat sa se imbogateasca? Romanul are nevoie de un om ca Liviu Bratescu, intelectual, om al locului, preocupat cu adevarat de noi, romascanii…