HomePolitica

Plângeri penale împotriva consilierii judeţeni care nu votează proiectele europene

„Banii europeni care se vor pierde din cauza boicotului consilierilor să fie recuperaţi de la acei consilieri”, a declarat Alexandru Drăgan, preşedintele PDL Neamţ.

Patimile politice sunt grele pentru aleşii judeţului. După ce, în Joia Mare, şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum, prşedintele PDL Neamţ a luat decizia de a lua mai multe măsuri față de membrii PDL din legislativul judeţean. „Consilierii PDL s-au luat după politica PSD şi acţionează în consecinţă. Voi discuta cu preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi îi voi propune acţionarea în judecată a acelor consilieri judeţeni care blochează proiectele finanțate cu fonduri europene (n.red. – proiectul privind caietul de sarcini al Sistemului demanagement integrat al deşeurilor şi proiectul privind achiziţionarea de utilaje pentru deszăpezire). Suntem prea săraci pentru a da cu piciorul la fondurile europene şi cred că ar trebui dat un exemplu în acest sens. Banii europeni care se vor pierde din cauza boicotului consilierilor să fie recuperaţi de la acei consilieri. Consider că trebuie făcută plângere penală în această situaţie”, a declarat Alexandru Drăgan, preşedintele PDL Neamţ.

Acesta a precizat că, în ceea ce-i priveşte exclusiv pe consilierii judeţeni PDL, după ce vor trece sărbătorile, va lua şi primele măsuri. „Voi discuta cu conducerea centrală a partidului şi voi cere retragerea sprijinului politic pentru aceşti consilieri. Nu am făcut niciun demers până acum, deoarece se apropie sărbătoarea Paştelui, dar lucrurile nu vor rămâne aşa”, a adăugat Alexandru Drăgan.

La şedinţa de joi, 17 aprilie, doar consilierul PDL Dionisie Dumitraşcu a fost prezent la şedinţa extraordinară a CJ Neamț. PDL are şapte consilieri judeţeni în cadrul CJ Neamţ: Florin Andronache, Dionisie Dumitraşcu, Aurelian Jora, Mircea Pintilie, Claudiu Stafie, Cristian Tapalagă şi Gheorghe Vasiloiu. Ultimul va trebui să lase locul din CJ Neamţ următorului de pe lista APEL (alianţa în cadrul căreia PDL a candidat la alegerile locale din 2012), întrucât a fost găsit incompatibil.

Comentarii

WORDPRESS: 0