Prima paginăActualitateRoman

Plângere penală la Parchet pentru oprirea apei la bloc

Dimensiune text

Locatari din Asociația 12B n-au apă de trei zile. Avocatul Marilena Averescu spune că a fost mereu cu plata la zi. Ea acuză  conducerea Asociației 12 B și ApaServ de abuz contra intereselor pesoanelor și va face o plângere penală în acest sens. ApaServ și Primăria Roman dau vina pe conducerea asociației, aleasă de locatari. Modul în care sunt trataţi cetăţenii de conducerea Companiei Judeţene ApaServ a fost subiectul unei declarații politice făcute în Parlament de către deputatul PNL Dorin Ursărescu.

 

De trei zile, locatari de pe 13 scări de bloc din Asociația de proprietari nr. 12B  nu au apă. Luni, 21 octombrie, toată Asociația nr. 12B a rămas fără apă din cauza unei datorii de 5.430,31 lei. Cum reprezentanții companiei ApaServ nu au reușit să ia legătura cu reprezentanții asociației de proprietari, au decis să sisteze furnizarea apei la toate blocurile. Marți, oamenii s-au dus să ceară socoteală reprezentanților asociației, dar administratorul a chemat Poliția. ”A fost un conflict acolo și colegii care au răspuns apelului au aplanat situația. A fost identificată o persoană și se va decide dacă aceasta va fi sancționată sau nu”, a declarat subcomisarul Constantin Irina, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Tot marți, conducerea ApaServ a montat o pompă de la care oamenii să poată lua apă cu gălețile, pentru rezolvarea problemelor zilnice. ”Avem copii mici, suntem cu plata la zi și suferim fără vină. Nu pot să pornesc centrala, nu pot să fac de mâncare, nu pot să spăl haine sau să îmi fac igiena din cauza altora”, se plângea un bărbat care venise la pompă cu două găleți. Spusele acestuia au fost completate de un vecin: ”Ieri (marți – n.red.), apa de la pompă era roșiatică, nu se putea folosi. Acum arată ceva mai bine, dar tot nu este curată. Cine-mi dă banii înapoi pentru faptul că eu sunt nevoit să cumpăr apă de băut și de făcut mâncare?”

Miercuri, la sediul asociației de proprietari, oamenii erau revoltați, cerând remedierea situației. Un bătrân a cerut un număr de înregistrare la o reclamație pe care a depus-o la asociație și voia să o depună și la ApaServ. ”Puneți și număr de înregistrare, și tot, să vadă lumea cum vă bateți joc de noi. V-arăt eu cum se umblă pe drum, ca să puneți țăranii pe drum. V-arăt eu cum se face treaba!”, a spus bărbatul. Replica uneia din cele două administratore nu mai necesită comentarii. ”Țăranul trebuie să facă mișcare. Când nu se duce la sapă, se duce la ApaServ, că a venit la oraș”, a zis Mihaela Cozma, administratorul Asociației de Proprietari nr. 43 din Roman.

Asociațiile nr. 43 și nr. 12B au sediul în același spațiu, iar cele două adminitratore sunt surori. Mihaela Cozma a recunoscut că l-a făcut țăran pe bărbat din cauză că, spune ea, are un comportament de ”bădăran”.

În schimb, administratorul Asociației nr. 12B a refuzat să discute despre situația locatarilor, considerând că reprezentantul legal este președintele. Președintele interimar al asociației, o doamnă speriată și grăbită, a spus că a fost numită doar de trei săptămâni, iar marți și-a depus demisia. ”Eu, ca administrator, informez comitetul în legătură cu debitorii. Eu fac tabele și anunț debitorii. Aceste tabele sunt oglinda asociației”, a declarat Carmen Gîrvan, administratorul Asociației nr. 12B. Când a fost întrebată de ce nu a răspuns zecilor de notificări primite de la ApaServ și de la Primăria Roman, aceasta a spus că președintele asociației este cel care dă explicații și că nu este problema ei dacă asociația nu are președinte.

 

ApaServ și conducerea asociației sunt acuzate de abuz contra intereselor persoanelor

Între timp, alți locatari cereu lămuriri cu privire la apă. Printre aceștia, și avocatul Marilena Averescu. ”Este o batjocură. Vreau să văd hotărârile definitive și irevocabile ale celor dați în judecată. Unde sunt? Obligația acestei asociații, prin reprezentanții ei legali, este ca, atunci când sunt debite, să fie dați în judecată datornicii și să se obțină hotărâri judecătorești irevocabile, să se investească cu formulă executorie și apoi să apeleze la un executor judecătoresc. Atâta timp cât nu s-a făcut acest lucru și s-a lăsat ca datoria să se adune, aceasta înseamnă abuz contra intereselor persoanelor. Mâine dimineață pleacă din partea mea plângere penală împotriva acestei asociații și împotriva ApaServ. Furnizorul de apă nu mă poate vătăma pe mine, proprietar, dacă nu are posibilitatea tehnică de a debranșa rău-platnicul. Mâine dimineață mă duc la Parchet și depun plângere penală”, a afirmat Marilena Averescu.

De când blocurile din asociație au fost debranșate de la apă, atât ApaServ, cât și Primăria Roman au acuzat adminsitratorul asociației că nu a răspuns la nicio notificare și că nu a semnat un grafic de eșalonare a datoriilor. ”Asociația a fost notificată de mai multe ori, dar fără niciun rezultat. Ultima discuție cu privire la situația acestei asociații a fost luni dimineață, la ora 9.30, după ședința operativă. Tot atunci, cineva din Primărie a încercat să o contacteze telefonic pe doamna administrator, dar a răspuns tatăl dumneaei. I s-a transmis să ia legătura cu noi urgent, însă nu a făcut-o, și consecința a fost debranșarea asociației. Oamenii o pot demite pe doamna administrator, fiindcă ei decid. Dar trebuie să se implice și să participe la Adunarea Generală, acolo unde se iau astfel de hotărâri”, a explicat Lucian Micu, viceprimarul municipiului Roman. Acesta a mai precizat că a trimis mai multe notificări, cea de pe 10 septembrie fiind trimisă de la Primăria Roman la asociație printr-un echipaj al Poliției Locale, pentru a se asigura că administratorul primește documentul.

Locatarii din cadrul Asociației nr. 12B sunt chemați joi, 24 octombrie, la ora 17.00, să participe la Adunarea Generală. Aceștia pot lua hotărâri doar în cazul în care participarea va fi de 50% plus 1 din numărul total de proprietari.

Miercuri după-amiază, una din cele 13 scări de bloc rămase fără apă a fost rebranșată.

 

asociatie 3 - Dorin UrsarescuDeclarație politică pe tema apei… colorată politic

Marți, 22 octombrie, deputatul Dorin Ursărescu a făcut o declarație politică în Parlamentul României. Subiectul declarației este ”coabitarea” dintre liderii județeni ai PSD și PDL, iar ca exemplu este dat cazul ApaServ. ”Cei din PDL rămaşi în funcţii continuă vechea politică de desconsiderare a cetăţeanului, continuă politica de agresiune împotriva cetăţeanului.

Voi da un singur exemplu, dar sugestiv; modul în care sunt trataţi cetăţenii de către conducerea Companiei Judeţene Apa-Serv. Se ştie, ca şi în alte zone ale ţării, şi în Neamţ sunt cetăţeni cu probleme de ordin financiar. Nu este vorba de rea voinţă, dar se mai înregistrează şi datorii. Ei bine, directorul Apa-Serv a şi anunţat că va trece la un program sever de debranşări pentru asociaţiile de locatari care au restanţe. Fără somaţii şi fără a acorda un termen de graţie pentru plata restanţelor. În total dispreţ pentru cetăţeni”, a declarat Dorin Ursărescu, deputatul Colegiului nr.6. Declarația sa politică este susținută de președinți de asociații de proprietari, care spun că timpul între notificare și debranșare este prea scurt, iar banii încasați nu ajung în timp util la companie.

”După cum se vede, numai din aceste declaraţii publice se vede amprenta modului de a acţiona a PDL. Aşa, cu un astfel de personaj, putem pune în aplicare politica USL? Cetăţenii nu vor condamna PDL, ci USL.

Cazul Apa Serv nu este singular. Conducerile societăţilor Consiliului Local sunt nederanjate, deși pe acolo a trecut si Corpul de Control al premierului. Nu mai putem tolera ca toţi «trepăduşii» portocalii să fie ţinuţi în braţe de colegii de la PSD. Nu ne mai putem preface că nu știm despre ce este vorba şi nu mai putem băga gunoiul sub preş. Trebuie să se termine odată cu această complicitate a PSD pentru menţinerea conducerilor PDL-iste. Dacă vrem să facem ceva bun pentru cetăţeni, atunci această stare de lucruri din Neamţ trebuie să înceteze”, a declarat deputatul Ursărescu.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 18
 • costy 8 ani

  Sunt de acord cu initiativa doamnei Averescu,oricum si noi proprietarii apartamentelor blocului 5/fost 12 am initiat o astfel de actiune,pe care o vom depune la parchet in cursul zilei de astazi sau cel tarziu maine.Cei de la Apaserv in raspunsul pe care l/au dat,ca urmare a sesizarii mele,au fost ambigui in explicatii,facand referire numai la legea lor de functionare,fara vreun articol,cu toate ca le-am explicat ca proprietarii avem si noi o lege,de care si dumnealor trebuie sa tina cont. Avand in vedere noua reorganizare a Apaserv,consider ca si d.nul Ing.Buzdugan Cristian,este vizat pentru schimbare si pentru a isi face capital de imagine si pentru a isi salva scaunul,se comporta ca un zbir,considerand consumatorii sclavi pe plantatia Apaserv.Nu lasati treburile sa curga de la sine,este dreptul dumneavoastra de a petitiona si va rog sa profitati de el.Nu uitati ca puteti depune sesizari la Parchet,Judecatorie,Primarie,Protectia consumatorilor,Directia de sanatate PUBLICA,Prefectura,Consiliul Judetean si Politie,institutii ale statului care va pot ajuta in solutionarea acestui litigiu.Va doresc o zi buna.

 • Sacagiul 8 ani

  Alo,doamna avocat,referitor la amenintarea cu plangere la Parchet pentru tulburarea folosintei locuintei,sunt vise!Au incercat acest lucru si cei de pe la Piatra Neamt si nu au obtinut nimic.Asta pentruca Apa Serv se bazeaza pe faptul ca au contractul de furnizarea apei incheiat si semnat NUMAI cu Asociatia si nu cu fiecare locatar in parte.Clauza de sistare a serviciului de furnizarea apei pentru neplata acestuia este prevazuta in contract si se aplica drept sanctiune Asociatiei ca si parte contractanta si nu locatarilor ca indivizi. Deci conform contractului Asociatia este cea care trebuie sa se razboiasca cu locatarii rau platnici inclusiv sa le opreasca apa individual.
  Pana cand nu se vor incheia contracte individuale de furnizarea apei cu fiecare locatar in parte ca si la gaz si electrica vor exista in permanenta asemenea conflicte

 • Patitul 8 ani

  Domnilor locatari buni platnici Pana nu puneti mana de la mana ca sa va faceti instalatii separate de apa cu contorul la usa,asa cum si-au facut si altii, o sa aveti in continuare asemenea probleme. Numai in acest fel cei rau platnici vor fi siliti sa plateasca apa sau vor fi debransati definitiv.Asa s-a intamplat si cu caldura cand locatarii si-au montat centrale individuale rand pe rand scapand astfel de cei ce se incalzeau pe spinarea altora fara sa plateasca.Nu asteptati ca instalatia individuala de apa sa o faca altcineva decat voi ca n-are cine.Se prcedeaza ca la izolarea blocurilor,fiecare isi face lucrarea pentru el sau in intelegere cu vecinii.

 • Mediatorul 8 ani

  Daca Apa Serv nu doreste contracte indiviouale cu locatarii Asociatia are ea posibilitatea ca persoana juridica sa incheie contracte individuale cu locatarii pentru furnizarea apei in care sa se includa si clauza debransarii in caz de neplata fara sa mai fie nevoie sa se recurga la Judecatorie unde desfasurarea procesului dureaza.

 • alexa vasile 8 ani

  locatarii dela scara noastra a facut contorizare si facturare individuala la apa rece,plata se face direct la banca la fel ca la gaz metan,nemai platind pierderile de apa ale APASERV.si cu banii economisiti se acopera investitia.Dealtfel dupa facturare individuala a apei si gunoiului am considerat ca asociatia nu mai are obiectul muncii titi locatarii au iesit din asociatie si cu banii care le dadeam pentru functionarea si salarile enorme dela asociatii care ajung la 300-400 lei de apartament raman in buzunarile locatarilorsi ii folosesc ininteresul lor pentru imbunatatiri si reparatii la spatile comune.
  Romascani singura solutie impotriva jafurilor este contorizarea si facturarea individuala atat la apa rece cat si la evacuarea gunoiului menajer si astfel scapam de parazitii ce ne fura banii de catre asociatile de propietari .SUCCES…..

  • Cicerone 8 ani

   Locuiesti cumva la casa? Unde se intampla asta? In ce zona a orasului?

  • florin 8 ani

   Facturare individuala la evacuarea gunoiului ? E tare !! As fi curios cum se stabileste „participarea” fiecaruia la cantitatea de gunoi evacuata.Pe de alta parte, 300-400 lei ( 3-4 milioane vechi) / apartament,numai pentru salariile celor din aparatul administrativ al Asociatiei, mi se pare o aberatie ! Si eu locuiesc la bloc, dar n-am intilnit asemenea gogomanie…

 • romascan 8 ani

  In judetul Iasi,prin firma APA VITAL,TOTI BENEFICIARII ,CHIAR SI DIN CELE MAI INDEPARTATE SATE,DE LA GRANITA CU JUDETUL NEAMT ,PRIMESC FACTURA ACASA SI O PLATESC CHIAR IN SATUL LOR PRIN PAY PONT.IN NEAMT ,NICI LA ORAS NU SE FACE ASA CEVA PENTRU CA TREBUIE SA TRAIASCA O MULTIME DE ANGAJATI PE SPINAREA NOASTRA.DE ACEEA AVEM SI CEA MAI SCUMPA APA!ASOCIATIILE DE LOCATARI AU ANGAJATI CARE PROSPERA DE PE URMA AFACERII MURDARE CU APA.FIIND VORBA DE APA ,AR TREBUI SA SE FACA CEVA SI SA SE” SPELE „TOATA MURDARIA DIN ACEASTA SOCIETATE!!!

  • florin 8 ani

   Legea de functionare a asociatiilor de proprietari ( L 230 / 2007 ) permite ascocierea pina la nivelul unui bloc, sau chiar a unei scari de bloc. Cine va impiedica sa va asociati altfel decit pina acum ?

 • kent 8 ani

  DLE PRIMAR , DE CE SE MAI FAC INVESTITII , LA APA SERV DACA EI NE DEBRANSEAZA PE TOATA LUMEA ? EU CRED CA APA SERV NU ESTE IN SLUJBA CETATEANULUI , VA RUGAM SA NU MAI DATI BANI DE LA PRIMARIE SI SA STOPATI TOATE INVESTITIILE IN COMPANIA APA SERV , CA NU NE AVANTAJEAZA PE NOI CETATENII DE RAND

 • adenisa 8 ani

  CE ESTE INTERESANT ESTE MODUL CUM INTRI INTR-O ASOCIATIE DE LOCATARI.NU SEMNEZI NIMIC ESTI BAGAT CU FORTA.EFECTIV TE MUTI INTR-UN BLOC SI GATA AI SI INTRAT INTR-O ASOCIATIE.CE ASOCIATIE? EU NU VREAU SA MA ASOCIEZ CU NIMENI.

  • florin 8 ani

   Vezi comentariul de mai sus, cu referire la Legea 230 / 2007

   • florin 8 ani

    Cit priveste faptul ca Dvs. nu doriti asocierea cu nimeni, in conditiile unui condominium ( asa cum este o scara a unui bloc), acest lucru este imposibil ,deoarece utilizati (si trebui sa achitati) niste bunuri si servicii COMUNE : iluminatul scarii, eventual incalzirea acestuia, curatenia zilnica, reparatiile partiale , sau generale pe scara, reparatia acoperisului, eventuale operatiuni de consolidare a structurii de rezistenta a cladirii, reparatii in subsolul tehnic ( atunci cind se impun ) etc. Mai ramine o varianta: aceea de a va construi o locuinta proprie si atunci chiar nu mai sunteti asociat cu nimeni .

 • costy 8 ani

  PENTRU SACAGIU:dupa cate imi dau eu seama,esti angajat Apaserv si nu va prea convine cand va pune lumea pumnul in bot.Nu iti face griji,au fost care au schimbat Constitutia,asa ca se poate schimba si un contract cadru,care bineinteles nu este facut conform legii cadru a Asociatiilor de proprietari.As vrea sa te vad fara apa vreo saptamana,sa iti faci igiena personala la ibric si dupa aia comentarii.exista un inceput in toate.

 • Secatura 8 ani

  Mai Costy,decat sa faci pipi in ibric mai bine sa-ti achiti datoriile la Asociatie!

  • costy 8 ani

   eu sunt ala care sufar din cauza unor nesimititi care nu si-au platit datoriile.ma gandesc ca si tu esti unul dintre ei.

 • Cicerone 8 ani

  Citesc bine? „Suma pentru care a fost debransata asociatia este de 5.430,31 lei”? In dimineata asta de 25.10.2013 a aratat la ProTv la stiri ca un singur restantier din Galati avea peste 7000 lei la intretinere si a fost vizitat de primarie si de furnizor. Cu proces si cu executare silita se rezolva problema restantelor. De ce nu a procedat asa si la Roman?

 • alexa vasile 8 ani

  Florine, cred ca esti angajat la asociatie de spui ca cei care nu mai fac parte din nici o asociatie nu fac economii de 300-400 lei anual ,intrucat nu mai platesc pierderile de apa 2-3 mc lunar .datorita contorizarii si facturarii individuale a apei reci respectiv 18 lei lunar nu mai plateste femeia de serviciu 6 lei lunar .salarii personal asociatii si 8lei lunar abonament servicii
  1 leu lunar de unde rezulta 18+6+8+1=33lei x12 luni =39,6 lei anual de apartament compus din 2 persoane ,la apartamente cu mai multe persoane valoarea este mai mare ,asa ca Florine stai prost cu aritmetica.pacat ca nu se mai fac astazi cursuri de alfabetizare ca ar fi necesar pentru unele persoane.Trebuie sa stii Florine ca locatarii scari noastre de bloc beneficiaza de aceste sume si sant foarte multumiti,asa ca vino intrun schimb de experenta sa vezi la fata locului acest lucru pentru al promova tuturor locuitorilor din blocuri in vederea desfiintarii asociatilor care au ajuns sa ia si bruma de pensii dela pensionari pentru salarile lor exorbitante si forma discretionara cu care conduc asociatile.
  Romascani luati atitudine impotriva celor ca Florin si esiti din asociati deorece legea permite.Succes…..