Prima paginăActualitate

Plângere penală împotriva lui Culiță Tărâță, președinte al CJ

Dimensiune text

Consilierii județeni cărora li s-a retras sprijinul politic, Fărcășanu și Decebal Arnăutu, au fost înlocuiți cu Adrian Smarandei, respectiv Alin Antochi. În numele membrilor AGA de la Apa Serv, Dan Vasile Constantin a anunțat că vor face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva președintelui CJ, Culiță Tărâță.

 

 

Consilierii județeni au avut parte vineri, 29 martie, de o nouă ședință furtunoasă, aceasta fiind și una dintre cele mai lungi ședințe al Consiliului Județean (CJ) Neamț. Timp de mai bine de patru ore, aleșii județului au votat și au respins proiecte, au discutat în contradictoriu dar, mai ales, au țipat unii la alții și chiar și-au adresat cuvinte jignitoare.

sedinta CJ 29032Ședința a început greu, cu bâlbâielile consilierilor în fața sistemului de vot electronic. După ce s-au lămurit cum merge treaba cu tehnologia, a fost aprobată schimbarea structurii Consiliului Județean, prin înlocuirea consilierilor Mihai Fărcășanu și Decebal Arnăutu, fiecare dintre aceștia pierzându-și sprijinul politic. Doar înlocuitorul lui Fărcășanu – Adrian Smarandei – a depus jurământul, fiindcă Alin Antochi, cel care îl înlocuiește pe Decebal Arnăutu, nu a participat la ședință.

Au fost votate în unanimitate mai multe proiecte de hotărâre, dar lucrurile s-au împotmolit când a fost vorba de alocarea de fonduri pentru desfășurarea Olimpiadei Naționale de Chimie. În principal, discuțiile au fost pe marginea sumelor care să fie alocate acestui eveniment, având în vedere bugetul sărac al județului.

Următorul proiect care a încins atmosfera a fost cel legat de împrumutul pe care trebuie să-l ia Consiliul Județean pentru a acoperi partea de cofinanțare pentru mai multe proiecte europene importante. Din păcate, consilierii nu s-au putut pune de acord cu privire la importanța derulării proiectelor europene, astfel că proiectul a fost respins cu 18 voturi împotrivă și 14 voturi pentru.

Un alt proiect care a avut nevoie de mai bine de o oră de discuții, dezbateri, chiar și de o pauză, a fost cel în care se propunea transformarea SC Drupo SA în regie autonomă. Proiectul a fost respins la vot, dar, cu această ocazie, președintele Culiță Tărâță a făcut publice și câteva din rezultatele controlului de audit care a avut loc la societatea Drupo.

La finalul ședinței, Dan Vasile Constantin s-a adresat lui Culiță Tărâță spunându-i că reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de la ApaServ vor răspuns la mai multe întrebări pe care aceștia le-au expus într-un document și că vor face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva președintelui Consiliului Județean.

Detalii despre săgețile aruncate de consilieri la ședința de vineri, despre datoriile SC Drupo SA, dar și despre ce riscă județul Neamț dacă nu se poate asigura cofinanțarea proiectelor europene derulate prin Consiliul Județean, aflați în ediția de luni a Ziarului de Roman.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0