Prima paginăActualitate

Plan Roşu de intervenţie după un accident cu 15 răniți, la o nuntă în Durău

Plan Roşu de intervenţie după un accident cu 15 răniți, la o nuntă în Durău

Dimensiune text

 

 

Duminică, 15 iulie, la ora 19:53, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112, de mai mulţi cetăţeni, despre un incident produs la un salon de nunţi din staţiunea Durău, comuna Ceahlău.

Din informaţiile primite de ISU Neamț, mai multe persoane ar fi avut de suferit în urma ruperii unei balustrade de la terasa unităţii în care avea loc evenimentul şi mai multe persoane s-au prăbuşit peste balustradă. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Neamţ a fost activat Planul Roşu de Intervenţie începând cu ora 20:00.

La locul evenimentului au fost mobilizate de urgenţă următoarele forţe: două ambulanţe SMURD de prim ajutor, o autospecială de transport personal şi victime multiple (ATPVM), o ambulanţă SMURD de terapie intensivă, două autospeciale de intervenţie, o autospecială de intervenţie cu un punct medical avansat, trei autospeciale de serviciu din cadrul ISU Neamţ şi opt ambulanţe din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamţ, în total fiind mobilizaţi trei ofiţeri şi 37 de subofiţeri de la ISU Neamţ, doi medici şi un asistent de la Unitatea de Primire Urgențe Piatra Neamţ și opt asistenţi medicali de la SAJ Neamţ.

În sprijinul echipajelor care interveneau, au fost solicitate şi următoarele forţe: ISU Suceava – trei ambulanţe SMURD de prim ajutor; ISU Harghita – o ambulanţă SMURD de prim ajutor; ISU Bacău – o autospecială de transport personal şi victime multiple(ATPVM) cu medic; ISU Botoşani – o ambulanţă SMURD de prim ajutor; ISU Iaşi – o autospecială de transport personal şi victime multiple(ATPVM) cu medic şi un spital mobil. De asemenea, un elicopter SMURD a fost prealertat. Din echipajele solicitate în sprijin a intervenit doar echipajul de la ISU Harghita, celelalte forţe şi mijloace fiind întoarse din drum.

Conform ISU Neamț, în urma evaluării medicale au rezultat 15 persoane rănite, trei dintre acestea fiind într-o stare mai gravă. Toate victimele au fost transportate la CPU Topliţa, de unde au fost preluate de echipaje medicale de la ISU Mureş şi SAJ Mureş, şi transportate la UPU Târgu Mureş. Încă trei persoane s-au deplasat cu mijloace proprii la spitalul din Piatra Neamţ (două) şi la spitalul din oraşul Bicaz (una) pentru investigaţii suplimentare.

Pentru persoanele rănite mai grav în urma incidentului, cadrele medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au pus următoarele diagnostice: femeie, 56 de ani: policontuzionată prin cădere de la înălţime, traumatism lombar, insuficienţă respiratorie severă, traumatism toracic, fracturi costale, preluată de echipajul TIM şi predată la Spitalul Topliţa; femeie, 51 de ani, fracturi membre superioare, traumatism lombar şi abdominal prin cădere de la înălţime, preluată de un echipaj cu asistent medical şi predată la Spitalul Topliţa; bărbat, 58 de ani, diagnostic: policontuzionat prin cădere de la înălţime, traumatism cranio-cerebral și traumatism cranio-facial, traumatism toracic, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la Spitalul Topliţa. Celelalte victime au suferit diverse politraumatisme și contuzii.

Conform ISU Neamț, începând cu ora 00:30 a încetat punerea în aplicare a Planului Roşu de intervenţie la nivelul judeţului Neamţ. Conform șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, citat de TVR, toți răniții sunt în afara unui pericol vital, în afara unei singure persoane, internate la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență din Târgu Mureș. În urma incidentului, IPJ Neamț a declanşat o anchetă sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 

 

Foto: ISU Neamț

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0