Prima paginăSport

Pista de alergare de la Stadionul „Constantinescu Nehoi” ar putea fi redată în folosință

Pista de alergare de la Stadionul „Constantinescu Nehoi” ar putea fi redată în folosință

Dimensiune text

 

 

Au trecut aproape doi ani de când au demarat lucrările de modernizare a stadionului „Constantinescu Nehoi”, teren utilizat pentru antrenamente atât de elevii Liceului cu Program Sportiv, cât și de sportivii de la Clubul Atletic Roman. Reprezentanții administrației publice locale spun că au făcut demersuri către Ministerul Educației Naționale pentru continuarea finanțării obiectivului, dar că, în lipsa banilor alocați, se va încerca obținerea sumelor necesare încheierii lucrărilor de la Compania Națională de Investiții. Dacă nici această tentativă de repornire a finanțării nu va fi acceptată pentru acest an, edilul Romanului spune că va dori să faciliteze alegerarea pe aleile din parc, prin stabilirea unor rute clare pentru cei care folosesc bicicletele, astfel încât cele două categorii de „sportivi” să aibă posibilitatea de a face mișcare.

„Am purtat discuții la Ministerul Educației Naționale, știut fiind faptul că Stadionul «Constantinescu Nehoi» este o structură aflată în subordinea Clubului Sportiv Școlar, care se află în subordinea Ministerului Educației. Am purtat discuții la minister săptămâna trecută și, din păcate, răspunsul a fost că în acest an nu vor avea buget de investiții, este doar buget pentru salarii și se pare că nici o rectificare nu va fi, care să le permită astfel de investiții.

În aceste condiții, împreună cu colegii mei din Primărie și cu conducerea Clubului Sportiv și a Liceului cu Program Sportiv, am dispus efectuarea unei documentații pentru a depune acest obiectiv de investiții la Compania Națională de Investiții, fiind singura în măsură să aibă capacitatea de a finanța finalizarea lucrărilor la această pistă”, a declarat primarul Lucian Micu.

În lipsa unei garanții că se vor găsi fondurile necesare pentru continuarea amenajărilor stadionului „Constantinescu Nehoi”, primarul Micu spune că o alternativă pentru cei care vor să facă mișcare o reprezintă Parcul Municipal: „În principiu, dacă discutăm despre cei care vor să alerge dimineața, sunt convins că nimeni nu-i deranjează la alergat în parc. În ceea ce privește pista de biciclete, vreau să vă spun că latura dinspre strada Mihai Viteazu a aleilor din parc o vom aloca exclusiv mersului cu bicicleta și vom încerca, pe cât posibil, ca toți cei care se plimbă cu bicicleta în parc să folosească această pistă pe care o vom crea. Mai departe, odată cu venirea căldurii, parcul reprezintă o zonă de interes pentru romașcani și nu putem bloca accesul romașcanilor, dar, atâta timp cât vor exista solicitări, putem aloca anumite ore strict pentru activitatea de alergare în parc, deși, repet, dimineața, din punctul meu de vedere, nu este nicio problemă”.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0