HomeCultural

Pietre din Zidul Berlinului, la Anuala Artiştilor Romaşcani

Vineri, 12 decembrie, la Muzeul de Artă va avea loc vernisajul Anualei de Pictură, Grafică şi Sculptură a artiştilor romaşcani. Romaşcanii sunt aşteptaţi să admire cele mai noi creaţii ale artiştilor plastici profesionişti şi amatori din Roman, dar şi ale invitaţilor speciali ai expoziţiei din acest an, artişti din Iaşi, Piatra Neamţ, Bucureşti, Braşov şi Covasna. Expoziţia reuneşte peste 100 de lucrări, pictură, grafică şi sculptură, ce poartă semnătura a 33 de artişti.

berlin 02O notă aparte la Anuala 2014 o reprezintă contribuţia artistului Iulian Bulai, romaşcanul care a primit un premiu de excelenţă, Premiul de cel mai bun student român în străinătate în anul universitar 2011 – 2012, oferit de Liga Studenţilor Români din Străinătate. Fost student al Universităţii de Artă din Oslo şi aflat, acum, la studii aprofundate în China, Iulian Bulai a adus pentru muzeul din Roman câteva pietre din celebrul Zid al Berlinului. „Moaştele istorice” sunt însoţite şi de un scurt text explicativ semnat de Iulian Bulai, prin care îşi justifică demersul şi prin care explică vizitatorilor motivul pentru care pietrele se află în vitrina Muzeului de Artă.

„Prezenţa acestor mărturii cu valoare de document este cu atât mai încărcată de semnificaţie cu cât, în luna noiembrie, s-au aniversat 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului, moment care simbolizează începutul sfârşitului regimului comunist în Europa”, a spus muzeograf Mihaela Ciobanu, organizator al Anualei de Pictură, Grafică şi Sculptură a Artiştilor Romaşcani.

Comentarii

WORDPRESS: 0