Prima paginăActualitateRural

Pieton accidentat de uşa calei de bagaje a unui autobuz

Dimensiune text

Un bărbat din Ion Creangă a fost lovit de ușa care s-a deschis în timp ce autobuzul se deplasa. Pietonul rănit a fost dus la spital chiar de şoferul autobuzului. 

Un şofer al firmei de transport persoane Pristyl s-a ales cu dosar penal după ce a accidentat un pieton cu o uşă a autobuzului. Evenimentul rutier s-a produs miercuri dimineaţă, la ora 5.30, în localitatea Ion Creangă, autobuzul având direcţia de mers către Valea Ursului. „Un bărbat de 60 de ani, din Trifeşti, conducea un autobuz destinat transportului public de persoane pe DJ 207C. În localitatea Ion Creangă, acesta a surprins şi accidentat un pieton cu oblonul lateral destinat încărcării bagajelor, ce s-a deschis şi a acroşat bărbatul de 59 de ani, din Ion Creangă, care se deplasa pe partea stângă a părţii carosabile. După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a preluat victima şi a transportat-o la Spitalul Municipal de Urgenţă din Roman, pentru a-i fi acordate îngriji medicale, rămânând cu aceasta la unitatea spitalicească până la momentul ajungerii poliţiştilor rutieri la Centrul de Primiri Urgenţe”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Poliţiştii rutieri au fost informaţi despre evenimentul rutier în jurul orei 8.30, de cadrele medicale de la spital, care l-au preluat pentru îngrijiri pe pietonul rănit.

În cauză a fost sesizat şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Neamţ, pentru a fi efectuate verificările care se impun societăţii destinate transportului rutier public de persoane. Reprezentanţii ISCTR au verificat documentele firmei şi au constatat că aceasta respectă condiţiile de efectuare a activităţilor de transport rutier, dar nu au făcut aprecieri cu privire la cauza accidentului, pentru că aceasta nu intră în atribuţiile instituţiei. În schimb, poliţiştii au constatat, după primele cercetări, că de vină ar fi şoferul, pentru neasigurarea şi neverificarea oblonului calei de bagaje înainte de a pleca la drum. Conducătorul auto deţinea atestat profesional şi nu consumase alcool.

În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţişti, iar o soluţie se va da după o expertiză cu privire la mecanismul de închidere a uşii de la cală, dar şi în funcţie de starea de sănătate a pietonului rănit.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0