HomeSocial

Piețe pustiite de ger

Temperaturile foarte scăzute înregistrate de cîteva zile în Moldova au amorțit orașul mușatin. Cel mai populat loc al orașului, Piața Mare, era pustiu marți, în zi de tîrg.

 

 

La orele dimineții, cînd frigul pișca adînc, comercianții au stat departe de piață. Nici aceștia, nici cumpărătorii nu s-au încumetat să înfrunte gerul năprasnic pentru a merge la piață.

Curajoși sau, mai degrabă scoși din casă de lipsuri, cîțiva comercianți au îndrăznit să-și aducă marfa la tîrg. „Sînt din satul Adjudeni. Am venit la piață cu două genți mari, în special cu legume. E foarte frig, dar nu am încotro. Am trei fete mari. Una este studentă, iar celelalte două sînt eleve de liceu, în clasele a IX-a și a XI-a. Este de datoria mea să fac eforturi pentru a le ajuta să facă ceva în viață„, a spus comerciantul din Adjudeni.

Păturile cu care și-a acoperit marfa și-au dovedit ineficiența, așa de aprig era gerul, astfel că legumele cădeau ca pietrele în tasul cîntarului.

Puținii clienți care și-au făcut drum spre piață, la fel de înfrigurați, dar indeciși și nemulțumiți de marfa înghețată, au făcut cale întoarsă acasă sau spre supermarketuri.

Comentarii

WORDPRESS: 0