Prima paginăCultural

Pictorița Monica Carp expune la Piatra Neamț

Dimensiune text

Galeria de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț va găzdui, în perioada 6 – 15 noiembrie, expoziția artistei romașcane Monica Carp.

 

 

Plasticiana revine pe simezele Galeriei de Artă „Lascăr Vorel” cu o nouă expoziție cu valoare sentimentală, care va cuprinde lucrări realizate de în ultimii ani. Monica Carp este absolventă a Facultății de Arte Platice, Decorative și Design, profilul Arte Plastice, specializarea Pictură, din cadrul Universității de Arte „George Enescu”. Este doctorand, teza pe care o pregătește avînd titlul „Simboluri din arta populară și arta creștin-ortodoxă integrate în pictură”. Pictorița își desfășoară activitatea la Clubul Copiilor din Roman. A deschis expoziții personale la Roman, Bacău, Iași și a participat la expoziții de grup la Pitești, Botoșani, Bîrlad, Suceava și București.

„Voința de a se împlini sub semnul artei a subliniat, în cazul Monicăi Carp, nu atît tensiunea unei dorințe, cît inevitabilul unei opțiuni profesionale. Este limpede că voința a devenit, cu timpul, un destin asumat și sursa privilegiată a satisfacțiilor de durată”, scrie Valentin Ciucă despre preocupările artistice ale Monicăi Carp în albumul de artă „Un secol de arte frumoase în Moldova”.

Pictorița romașcană abordează, în lucrările sale, peisajul, natura statică, portretul, dar și compoziția cu tematică istorică.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • anca 9 ani

    Un om deosebit,doamna Carp. O felicit din suflet!