Prima paginăEconomie

Piața locurilor de muncă este în cădere liberă

Dimensiune text

Oferta locurilor de muncă din zona Romanului a scăzut simţitor în ultimele săptămâni. Prognoza nu este încurajatoare, întrucât cei mai mulţi angajatori nu fac angajări pe final de an.

Piaţa locurilor de muncă se află într-o continuă scădere în Roman. Oferta afişată de Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ALOFM) Roman este mai „subţire” de la o săptămână la alta şi nici perspectiva următoarelor luni nu este încurajatoare pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Dacă, în lunile iulie – august, lista locurilor de muncă vacante din judeţul Neamţ avea mai mult de 400 de poziţii, din care aproximativ 170 la Roman, cea mai recentă ofertă judeţeană are 286 de locuri de muncă, din care 105 pentru zona Romanului. „Scăderea ofertei este determinată de faptul că cele mai multe dintre afacerile sezoniere au început să se închidă. Prognoza nu este îmbucurătoare nici pentru luna decembrie, aceasta fiind, prin tradiţie, o lună în care angajatorii îşi fac bilanţul pe anul trecut şi doar în mod excepţional fac angajări”, a spus Dana Chirilă, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ.

Cele mai multe locuri de muncă disponibile acum pentru Roman sunt în domeniul confecţiilor: 25 de confecţioneri prelucrători în industria textilă, opt confecţioneri asamblori din textile, trei controlori de calitate, un inginer în tricotaje şi confecţii, opt muncitori necalificaţi în industria confecţiilor, trei mecanici pentru întreţinerea maşinilor de cusut industriale, un tehnician în industria textilă şi un operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături. Se mai caută confecţioneri pentru tâmplărie din aluminiu şi mase plastice (8), confecţioner montator tâmplărie din aluminiu şi mase plastice (2), un electrician în construcţii, un dulgher, o femeie de serviciu, un fierar betonist, doi barmani, un analist de calitate, doi agenţi de vânzări şi doi ajutori de barmani, trei gaterişti, un gestionar de depozit, trei lăcătuşi mecanici şi un lăcătuş montator, un lucrător în bucătărie, un operator de centrală termică, doi chelneri, doi pizzari, cinci şoferi pentru autocamioane de mare tonaj, un spălător de vehicule, un tehnician în industrializarea lemnului, doi vânzători, un sudor, cinci muncitori necalificaţi în silvicultură şi un vulcanizator piese din cauciuc. Doar două dintre posturile libere necesită studii superioare: manager al sistemelor de management al calităţii şi inginer textilist.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0