Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman îi invită pe romașcani, în luna aprilie, să ia parte la trei spectacole de excepție.
Horia Mihail revine la Roman cu „Pianul călător”, sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 19, în cadrul celei de-a șaptea ediții a turneului. Tema ediției din acest an a turneului „Pianul călător” este „Romantic vals”, repertoriul cu care pianistul Horia Mihail îi va încânta pe iubitorii muzicii clasice incluzând piese din Schubert (4 Landler D 366), Brahms (16 Valsuri op. 39), Dvorak (4 Valsuri op 54, caietul 2), Chopin (2 Valsuri op. 69), Ravel (Valses nobles et sentimentales) și Debussy (La plus que lente). Prețul unui bilet este de 15 lei. Turneul „Pianul Călător” este organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo şi este susţinut de Radio România. Printre sponsorii manifestării culturale naţionale sunt şi oamenii de afaceri romaşcani Cristina şi Sorin Chiriac, „părinţii” brandului Sense, lansat de firma Caremil din Roman.
„Armonii de primăvară” și „Părinţii teribili”
Miercuri, 19 aprilie, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură din Roman va avea loc concertul „Armonii de primăvară”, susţinut de Orchestra de cameră a Filarmonicii din Chişinău, dirijor Mihail Agafiţa. Preţul unui bilet este de 80 de lei de persoană, iar pentru pensionari, elevi şi studenţi s-au pus în vânzare 100 de bilete la 40 prețul de lei. Biletele se găsesc la casa de bilete a unităţii.
Luni, 24 aprilie, de la ora 19:30, actorii Teatrului Naţional din Bucureşti – Magda Catone, Marius Bodochi, Diana Lupescu, Silviu Biriş, Cristina Florea şi Raluca Jugănaru – vor fi prezenți la Roman, acolo unde, pe scena Casei de Cultură, vor juca în piesa „Părinţii teribili”, de Jean Cocteau, în regia Dianei Lupescu. Preţul unui bilet este de 60 lei de persoană. „Există scrieri excepţionale ale secolului al XX-lea, piese scrise impecabil, care conţin o poveste cu conflict puternic, piese care s-au jucat, cu deosebit succes, în toată lumea. Unul dintre asemenea texte este și «Părinţii teribili» de Jean Cocteau. Este o poveste tulburătoare, despre viaţă şi moarte, despre legătura dintre părinţi şi copii (o relaţie la limita patologicului), într-un spectacol în care râsu’-plânsu’ e mereu prezent. Comicul şi tragicul sunt atât de bine întreţesute, încât hohotele publicului se transformă în fior de emoţie, aproape de lacrimă”, este descrierea spectacolului făcută de organizatori.
Comentarii