HomeCultural

Pianiștii romașcani au cucerit Italia

Marius Mantale a ocupat locul III la un faimos concurs de pian din Bari. „Elevii noștri sunt recunoscuți în străinătate ca adevărați ambasadori ai culturii„, crede maestrul Iulian Arcadie Trofin.

 

 

La sfârșitul săptămânii trecute, pianiștii Marius Mantale și Adrian Cojocariu au participat la celebrul concurs internațional „Argento”, desfășurat la Bari. Cei doi pianiști, pregătiți de către maestrul Iulian Arcadie Trofin la academia cu același nume de la Budești, comuna Făurei, au intrat în competiție cu pianiști din toate colțurile lumii, cu vastă experiență muzicală și care au zeci de concerte la activ. Cu toate că a avut concurență acerbă, pianistul romașcan Marius Mantale a obținut locul III în cadrul secțiunii rezervate pianiștilor peste 18 ani.

Iulian Arcadie Trofin 1006„Este un rezultat extrem de mare pentru noi, având în vedere că acest concurs a fost câștigat de o pianistă rusă în vârstă de 50 de ani, cu experiență. Am concurat alături de echipaje din Statele Unite, Europa, Asia și Australia. Nu a fost ușor, pentru că la secțiunea unde a concurat Marius Mantale au evoluat 55 de participanți, ceea ce face ca acest premiu să cântărească și mai mult. Noi încercăm, prin aceste participări la concursuri internaționale, să dăm încredere în forțele proprii elevilor noștri, să fie recunoscuți în străinătate ca adevărați ambasadori ai culturii. A fost prima participare la acest concurs foarte important, iar faptul că am câștigat încă de pe acum un premiu important ne dă încredere că școala noastră se va afirma și mai mult pe plan internațional”, a declarat maestrul Iulian Arcadie Trofin (foto).

 

Acesta i-a mai amintit și pe Andrei Preda, care a câștigat locul III la concursul „Lira de aur”, desfășurat zilele trecute la Suceava, și pe Ștefan Buzdugan, care a câștigat o mențiune la același concurs. „Din păcate, la concursurile din țară premiile nu acoperă nici măcar cheltuielile cu transportul și cazarea, în vreme ce concursurile internaționale aduc premii importante și invitații de a concerta pe scene importante din Europa”, a mai spus profesorul Iulian Arcadie Trofin.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0