HomeCultural

Pianiștii absolvenți ai Academiei Arcadie Trofin, în recital

Joi, 26 iunie, începînd cu ora 18.00, Școala de Arte „Sergiu Celibidache” din Roman (fosta Școală nr. 7) va fi gazda unui eveniment deosebit. Cu ocazia absolvirii cursului de perfecționare pentru pian al academiei „Arcadie Trofin”, va avea loc un curs festiv care va începe la ora 10, la școala de arte, curs ce va fi încheiat cu un recital de excepție, sub îndrumarea maestrului Iulian Arcadie Trofin (foto).

 

În cadrul recitalului, vor urca pe scenă zece pianiști, foști sau actuali elevi ai academiei, ce vor interpreta piese din istoria pianistică universală. Printre cei care vor cînta la pian se numără George Todică, student la Academia Regală de Muzică din Glasgow, și romașcanii Andrei Preda (clasa a VI-a), Ștefan Buzdugan (clasa a IV-a), Carina Barticel (clasa a III-a) și Teodora Arabu (clasa I).
Este al patrulea an de colaborare cu Școala de Arte, o colaborare foarte frumoasă și, ca la sfîrșitul fiecărui an, organizăm un curs festiv. Vor urca pe scenă și elevi din Piatra Neamț, Iași sau Botoșani, manifestările înscriindu-se în seria celor din «Anul Sergiu Celibidache». Mulțumim colaboratorilor de la Școala de Arte și sperăm ca, în această seară, ca de fiecare dată, sala să fie plină și romașcanii să se bucure de un eveniment muzical de excepție„, a spus maestrul Iulian Arcadie Trofin.

Comentarii

WORDPRESS: 0