Pianiști romașcani pe scenele lumii

Dimensiune text

arcadie1Pianiștii care studiază la Academia „Iulian Arcadie Trofin” de la Budești, comuna Făurei, participă la numeroase concursuri, de unde vin încărcați de laurii succesului. Studenții romașcani Marius Mantale și Adrian Cojocariu vor participa la concursul internațional „Argento”, de la Bari.

 

 

„La turneul «Argento» participă pianiști extrem de buni. De aceea, vom participa la concurs cu doi pianiști care au foarte multă experiență – Marius Mantale și Adrian Cojocariu. Premiile sunt consistente, iar astfel de concursuri atrag și susținerea de concerte”, a apreciat muzicianul Iulian Arcadie Trofin (foto).

Opt dintre pianiștii academiei, dintre care trei din Roman, vor participa la concursul național de la Tulcea, apoi va urma participarea la concursul „Lira de aur”, de la Suceava. „Spre deosebire de concursurile din țară, în străinătate premiile sunt pe mărimea talentului câștigătorilor. Pe lângă premii în banii, pianiști sunt invitați să concerteze pe scene din diferite orașe. Cu ceea ce se câștigă în România, din păcate, elevii nici nu-și pot acoperi cheltuielile cu cazarea și transportul. De aceea este foarte important să-i obișnuim cu aceste competiții internaționale puternice”, a mai spus maestrul Iulian Arcadie Trofin.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0