Prima paginăSport

Petrotub „își ia mâna” de pe stadionul Moldova

Petrotub „își ia mâna” de pe stadionul Moldova

Dimensiune text

 

După mai bine de 20 de ani de când stadionul Moldova s-a aflat sub administrarea Arcelor Mittal Roman (fostul SC Petrotub SA), societatea a înaintat o solicitare prin care renunță la acest drept, întregul complex și răspunderea asupra achitării utilităților urmând să revină în integralitate municipiului Roman.

„Prin adresa înregistrată sub nr. 4613/17.07.2019, societatea Arcelor Mittal ne înștiințează despre imposibilitatea continuării dreptului de administrare, din motive financiare și solicită predarea acestui bun către municipiul Roman. După preluarea bunului, acesta urmează a fi transmis în administrare către CSM Roman – Direcție cu personalitate juridică, în subordinea Consiliului local și încheierea de către acesta din urmă a contractelor cu furnizorii de utilități”, se arată în referatul de aprobare înaintat consilierilor locali, care vor trebui să-și exprime votul în ședința ordinară din data de 22 august.

Darea în administrare a stadionului Moldova către SC Petrotub SA Roman, actualmente Arcelor Mittal Roman, a afost aprobată, tot de consilierii locali, în ședința din luna iulie 1997. Pe lângă cheltuielile cu utilitățile ce vor fi suportate de acum înainte de administrația locală, Primăria trebuie să găsească resurse și pentru întreținerea întregului complex. Anul acesta, pe stadion a fost amenajată o pistă cu zgură pentru alergare, iar primarul Lucian Micu spunea că are în plan și realizarea unor terenuri de fotbal cu gazon sintetic și nocturnă.

 

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 2
 • Ioan Tirca 2 ani

  S-a terminat cu fotbalul in Roman(atat cat mai era).

 • mihai 2 ani

  Nu avem nevoie de fotbal, daca prin asta se intelege o echipa mediocra, care cheltuie bani multi degeaba, prin esaloanele 3-4. Avem nevoie de echipe de copii si juniori, in care sa se bage bani. Avem nevoie de renovarea stadionului Moldova si nu de construirea unui stadion nou aiurea, la iesirea spre Lutca. Ce trebuie facut la stadionul Moldova (si bravo organizatorilor Kult-fest, care, cu ocazia evenimentului, in colaborare cu Primaria, au facut ceva in sensul revitalizarii stadionului): refacerea si ridicarea gardului pentru limitarea drastica a accesului neautorizat, toaletarea vegetatiei exterioare, sistem de drenare a apelor pluviale, atat de pe teren cat si de pe pista de atletism si din tribune, instalatie de nocturna, instalarea de scaune in tribunele principale, fixate in prefabricatele de beton existente, care si-au dovedit trainicia (cca 5000 buc. scaune solide, numai la tribunele principale, caci 15000 de oameni capacitate nominala nu vom mai vedea noi la Roman decat daca vine Papa), tabela de marcaj electronica, vopsirea gradenelor de beton in culori vii. Lucrarile trebuie facute trainic, utilizand materiale de calitate, rezistente la intemperii, fara a cheltui aiurea bani pe studii de fezabilitate savante. Realizarea unor terenuri de volei, handbal, minifotbal utilizand terenul din vecinatate a fostului poligon auto, dezvoltand astfel, alaturi de strand, un complex sportiv. Interzicerea cu desavarsire prin blocare a accesului auto in portiunea de mal Moldova pod Horia-punte hidrocentrala, pentru ca neamurile proaste sa nu isi mai care gunoaiele acolo. Organizarea de evenimente pe stadion (se stie ca un imobil folosit se degradeaza mai putin decat un imobil abandonat. Si, in perspectiva mai indepartata, o faleza a raului Moldova in portiunea sus-amintita, cu piste de alergare in natura, piste de biciclete etc.