Prima paginăActualitate

Peste 90 de persoane sancționate luni, pentru nerespectarea măsurilor de protecție și de deplasare

Peste 90 de persoane sancționate luni, pentru nerespectarea măsurilor de protecție și de deplasare

Dimensiune text

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii și reprezentanții celorlalte autorități cu atribuții în domeniu au continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează IPJ Neamț.

Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2, peste 170 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivelul județului Neamț.

Au fost organizate opt acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 42 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 77 de mijloace de transport. Echipele de control au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurile de protecție individuală și 11 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. Alte 22 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 20.000 de lei.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0