Prima paginăSanatate

Peste 9.200 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din zona Roman

Peste 9.200 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19, în centrele din zona Roman

Dimensiune text

În județul Neamț, în cadrul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19, au fost primite până la finalul acestei săptămâni 37.214 doze de vaccin împotriva COVID-19: 28.939 de doze Pfizer BioNTech, 2.870 de doze Moderna și 5.405 doze AstraZeneca, în 21 tranșe, informează Direcția de Sănătate Publlică (DSP) Neamț.

În perioada 4 ianuarie – 12 martie, în județul Neamț, au fost administrate 30.919 doze de vaccin, din care 9.762 doza a doua. Au fost raportate 32 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În ultimele șapte zile au fost administrate 6.022 de doze de vaccin. 5.075 de persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 947 cu doza de rapel. Au fost raportate cinci reacții adverse locale și generale.

 

 

În data de 15 martie, în județul Neamț vor fi deschise două noi centre de vaccinare cu vaccinul produs de compania Moderna: unul la Roznov, strada Tineretului, nr. 658 – Școala de artă și meserii; celălalt la Răucești, strada Principală, nr. 59 – Sala de sport stadion. Capacitatea de vaccinare a fiecărui centru este de 60 de persoane pe zi. Astfel, în aceste cabinete se pot vaccina zilnic 120 de persoane.

„Direcția de Sănătate Publică Neamț a primit 3.050 de doze de vaccin AstraZeneca din lotul ABV2856. Au fost vaccinate 2.764 de persoane și s-au pierdut șase doze. Au fost înregistrate patru RAPI (n.r. – reacţii adverse postvaccinale indezirabile) generale obișnuite. Restul de 280 de doze a fost returnat, în vederea carantinării temporare. Decizia de carantinare a lotului respectiv a fost luată exclusiv pe baza evenimentului raportat în Italia”, arată comunicatul DSP Neamț.

Din data de 15 februarie, echipele mobile ale centrelor de vaccinare din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț și o echipă a Serviciului Județean de Ambulanță Neamț au început vaccinarea persoanelor nedeplasabile, a însoțitorilor acestora și a membrilor familiei. În perioada 8-12 martie au activat trei echipe mobile, formate din 13 persoane, medici și asistenți medicali. Au fost desfășurate opt misiuni, la persoane nedeplasabile și în centre rezidențiale.

De asemenea, au continuat activitățile de pregătire a centrelor de vaccinare pentru Campania de vaccinare: autorizarea centrelor de vaccinare, amenajarea centrelor de vaccinare și identificarea personalului din echipele de vaccinare, mai arată reprezentanții DSP Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0