Peste 800 de șoferi sancționați de polițiști, săptămâna trecută

HomeActualitate

Peste 800 de șoferi sancționați de polițiști, săptămâna trecută

În perioada 8-15 august, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Neamț au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza excesivă. Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate peste 800 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 122 de permise de conducere și retrase 37 de certificate de înmatriculare, informează IPJ Neamț.

În perioada 8 15 august, la nivel județului Neamț, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat acțiunea ROADPOL-SPEED, pentru creșterea gradului de siguranţă a participanţilor la traficul rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 818 de sancțiuni contravenționale, dintre care 805 pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre acestea, 427 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru depășiri neregulamentare, zece pentru conducere sub influența alcoolului, șapte pentru abateri săvârșite de pietoni, nouă pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, trei pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și 331 pentru alte abateri rutiere.

Totodată, au fost reținute 122 de permise de conducere, dintre care 73 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 18 pentru depășiri neregulamentare, zece pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, două pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, opt pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, trei pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și opt pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri au retras 37 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. Totodată, au fost constatate opt de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, mai precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0